ВУЧИЋ О ФОРМИРАЊУ УДРУЖЕНЕ ОПОЗИЦИЈЕ СРБИЈЕ: Удружују се они што ни главни одбор не могу да закажу

Танјуг

уторак, 11. 08. 2020. у 13:50

ВУЧИЋ О ФОРМИРАЊУ УДРУЖЕНЕ ОПОЗИЦИЈЕ СРБИЈЕ: Удружују се они што ни главни одбор не могу да закажу

Фото: Пинк Принтскрин

СЛОБОДА окупљања и удруживања у Србији је света слобода, каже председник Александар Вучић начелно поводом формирања Удружене опозиције Србије.

Он је приметио да се у тај савез удружују они који не могу ни главни одбор да закажу, а да се не потуку, ни странку да направе, а да је не купе.

- Слободна смо земља у којој свако има право да формира политичку странку, да купује политичке странке, да се удружује, обједињује. Слобода окупљања у Србији је света слобода у правом смислу речи, за разлику од времена када су ти који се сада удружују владали, па убили Ранка Панића, и чак нису хтели за то да кажу 'извините'. Није га убила хрватска војска док је био на ратишту, већ они - казао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Прочитао је, каже, изјаву једног од лидера из тог савеза како би требало да се смени аутократски режим у Србији:

- Па га питам да ли су то они који нису у стању да закажу главни одбор па се потуку, закажу седницу страначког тела, па то не могу три месеца, они који не поштују најближе сараднике, или они који су куповали поличке странке, јер нису могли да скупе 10.000 потписа - приметио је Вучић.

Као председник државе срећан је, каже, што свако може да изјашњава своје планове.

- А сви њихови планови везани су за “Вучићу, најгори си на свету” - нагласио је Вучић.

У изјави новинарима на новом Савском тргу указао је како је некада изгледао тај трг у време када су опозициони политичари били на власти, и како сада изгледа, додајући да то показује разлику.

- Дела су та по којима треба да се суди - подвукао је Вучић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (41)