ДАЧИЋ О ФОРМИРАЊУ ВЛАДЕ: Ко ми се сад не јавља на телефон, немој ни после

Танјуг

понедељак, 10. 08. 2020. у 18:31

ДАЧИЋ О ФОРМИРАЊУ ВЛАДЕ: Ко ми се сад не јавља на телефон, немој ни после

Никола Скендерија

ПРЕДСЕДНИК СПС Ивица Дачић изјавио је данас да ће СПС увек радити у интересу Србије и за добро грађана, да је спремна за наставак сарадње са СНС, али да одлуку о томе доноси председник Александар Вучић.

- Неспорно је да ће нова влада бити формирана по одлуци већине, која је добила поверење грађана на изборима. Што се нас тиче, ми смо јасно рекли да сматрамо да смо урадили добре ствари заједно и спремни смо за наставак те сарадње - рекао је Дачић на ТВ Хепи.

Додао је да су сензационалистички наслови по медијима део кампање која се води против њега и СПС.

Дачић је навео да одлазак у опозицију није питање због којег треба да се подиже велика прашина.

- Овде је реч о томе да ли постоји шири политички концензус, око тога којим путем ће Србија ићи даље, имајцухи у виду све ризике који постоје - рекао је лидер социјалиста.

Дачић, који је и шеф дипломатије, истакао је да му није важно које ће функције обављати све док ради за добробит српског народа.

- Ја се 30 година бавим политиком и ниједног тренутка нисам прекидао са својим активностима зато што се не зна да ли ћу бити на власти или у опозицији. Постоји тај период када прођу избори, период док се не формира влада, када вам се нико не јавља на телефон зато што не зна да ли ћете бити на власти или у опозицији. Ја свима поручујем - онај ко ми се сада није јавио, немој да ми се јави ни после - рекао је Дачић.

Додао је да и поред приче о формирању нове владе, он ради свакодневно и врло је активан у интересу државе.

- Нема шта да се чека влада. Мора да се ради и не смемо губити време. Сваки одговоран цовек, а и министар, требало би да ради свој посао без обзира што се тек чека формирање нове владе", рекао је Дачих и као пример навео министра просвете Младена Шарчевића, који се, каже, пожртвовано посветио свом послу, јер мора да се ради због поцетка нове школске године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)