ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА О УБИСТВУ МАЛТЕШКЕ НОВИНАРКЕ: Нису нам тражене никакве провере

С. Ђ.

10. 08. 2020. у 12:07

ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА О УБИСТВУ МАЛТЕШКЕ НОВИНАРКЕ: Нису нам тражене никакве провере

Фото Твитер/ЕПА

У ВЕЗИ са убиством малтешке новинарке Дафне Каруане Галиције, Управа полиције није добијала директне захтеве од полиције Малте.

То је објављено је на Твитер налогу Управе полиције Црне Горе.

- Утврђено је да убијена новинарка, као ни осумњичени Ј.Ф. нису посећивали Црну Гору. Полиција Малте од Управе полиције није тражила било какве провере за црногорску компанију која газдује ветроелектраном "Можура", фирма Можура Wинд Парк, као ни лица у том друштву - тврди Веселин Вељовић, директор Управе полиције.

Он је казао да нису од полиције Малте добијали захтеве за провере фирми које се помињу да су повезане са ВЕ "Можура" као ни за евентуалне повезаности са државним званичницима Црне Горе.

- У случају конкретних захтева од полиције Малте у вези са случајем убиства новинарке Дафне Каруана Галиције, Управа полиције ће поступати благовремено и тим захтевима ће дати приоритет у свом раду - казао је Вељовић.

Метју Каруана Галиција, син Дафне Каруана Галиције, новинарке убијене на Малти пре скоро три године, недавно је у интервју за Вијести казао да је .Мило Ђукановић је кључна особа из Црне Горе којом се његова мајка бавила док је истраживала случај Можура. Она је, тврдњи њен син, испитивала везе између Ђукановића, премијера Малте Џозефа Муската и владајуће елите у Азербејџану.

Метју, који је и сам новинар, је након трагичног догађаја напустио Међународни конзорцијум истраживачких новинара и потпуности се посветио наставку истраживању случаја у вези са убиством његове мајке. Са оцем и браћом је основао "Дафне Каруана Галиција фондацију" како би радили на побољшању владавине права на Малти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Srki

10.08.2020. 14:58

A Milova policija bi se sve polomila da im izađe u susret i pruži potrebne informacije. Ima Malta na raspolaganju mnogo moćnije informacione aparate od policije male, do srži korumpirane zemlje. Znaju oni tačno šta se dogodilo, zato i ne pitaju.