ЈОВАНОВ (СНС): Влада Србије 2011. допустила извоз наоружања и војне опреме

Бета

субота, 08. 08. 2020. у 17:08

ЈОВАНОВ (СНС): Влада Србије 2011. допустила извоз наоружања и војне опреме

Миленко Јованов / Фото Танјуг

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) и народни посланик Миленко Јованов, изјавио је да је Влада Србије из 2011. године, чији је премијер био Мирко Цветковић, донела све неопходне одлуке којима се допушта извоз наоружања и војне опреме.

Јованов је навео да је Влада Србије 9. новембра 2006. године обуставила извоз наоружања и војне опреме у Грузију, Азербејџан, Молдавију и Јерменију, али да је на предлог Министарства одбране 13. октобра 2011, усвојила Закључак, којим се даје сагласност да тадашње Министарство економије "издаје дозволе за извозне послове преноса технологије за производњу наоружања и војне опреме за потребе државних органа Републике Азербејџан", саопштио је СНС.

"Након тога, Закључком исте Владе, од 2. фебруара 2012. године, за Азербејџан је омогућен и 'извоз готових производа наоружања и војне опреме и њихових делова'. Најзад, Одлуком Владе од 24. маја 2012. године, омогућен је извоз наоружања и војне опреме у Јерменију, у истом обиму као и за Азербејџан", навео је Јованов у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)