ОВО ЈЕ БРОЈ МИГРАНАТА У ПРИХВАТНИМ ЦЕНТРИМА: Вулин о мигрантској кризи

Novosti online

08. 08. 2020. у 12:31

МИНИСТАР одбране и председник Радне групе за мешовите миграције, Александар Вулин је данас посетио Прихватни центар у Обреновцу, где је обишао радове на реновирању објеката у том Центру, а које финансира Европска унија.

ОВО ЈЕ БРОЈ МИГРАНАТА У ПРИХВАТНИМ ЦЕНТРИМА: Вулин о мигрантској кризи

Фото: Министарство одбране

- Од 2015. године када је било најтеже и када је мигрантска криза била на свом врхунцу, па ево до данас, Република Србија показује да је најуспешнија када је у питању решавање последица мигрантске кризе. Захваљујући људима у Комесаријату, захваљујући волонтерима, захваљујући припадницима читавог система. Војсци Србије, Министарству унутрашњих послова, председнику Александру Вучићу и свима онима који су дали огроман допинос да мигрантска криза остави најмање могуће последице у Републици Србији, ми данас можемо слободно да кажемо да смо најуспешнија земља када је у питању борба са последицама мигрантске кризе – истакао је министар одбране и председник Радне групе за мешовите миграције.

Према речима министра Вулина, данас се у колективним центрима у нашој земљи налази 4.200 миграната и ниједан мигрант није инфициран ковид вирусом и прихватни центри за мигранте, током највеће ковид кризе, па до данас, једини су облик колективног становања у читавој Европи где није било ниједног зараженог корисника и случаја зараженог инфекцијом Ковид-19.

- Србија је показала и показује колико је успешна, организована и хумана, али и колико води рачуна да наш свакодневни начин живота не буде ни на који начин поремећен. Ево сведоци смо да успевамо да се носимо са последицама мигрантске кризе и све оне глупе и злонамерне лажи о 400 хиљада миграната који ће се населити у Србији, о градовима који се праве, о некаквим силним повратницима из западне Европе су глупа, бесмислена и злонамерна лаж, али лаж која хоће да повреди и грађане Србије и све ове дивне људе из Комесаријата који сваки дан раде и жртвују се да би живот у Србији могао да несметано тече и да наш квалитет живота не би био угрожен ни на који начин, без обзира на прилив миграната – нагласио је министар Вулин.

Данашњем обиласку је присуствовао и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић са сарадницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)