СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ТВРДИ: Русија се мешала у изборе у БиХ

Танјуг

петак, 07. 08. 2020. у 17:06

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ТВРДИ: Русија се мешала у изборе у БиХ

Фото: Депозитфотос

У ИЗВЕШТАЈУ америчког Стејт департмента о руском систему дезинформирања и пропаганде, између осталог, тврди се да се Русија мешала у изборе у Босни и Херцеговини.

Извештај назван "Носиоци руског дезинформисања и пропагандни екосистем" је објављен током овог месеца, пренео је портал Клиx.ба.

Садржи више од 70 страница, а између осталог третира утицај Русије на Босну и Херцеговину.

Стејт департмент је указао на организацију Катехон чије је седиште у Москви.

Назвали су је "квази тинк-тенк" организацијом за коју тврде да, како су навели, антизападњачки делује објављујући садржај на пет језика.

Као некога ко спонзорише рад ове организације истакли су и Константина Малофејева кога су Сједињене Америшке Државе већ санкционисале.

Американци су истакли да Катехон делује у целој Европи, те да себе представља као некога ко пружа независне аналитичке податке.

За Малофејева тврде да се мешао у изборе у Босни и Херцеговини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

RUSI SE INTERESUJU ZA RS

07.08.2020. 18:47

NJIH BOSNA NE INTERESUJE. Dobro je poznato ko je stvorio takvu Bosnu, i ko se mesa i sprecava normalizaciju odnosa na celoj teritoriji bivse drzave Jugoslavije. Nacisti su je razbili, i nacisti vecim delom i upravljaju nastalim drzavama na toj teritoriji. BRACO RUSI, MESAJTE SE SVUDA GDE ZIVE SRBI, vi ste spas za srpski narod, gde god da se nalazi.