ХИСЕНИ: Споразум Београда и Приштине за 12 месеци

Танјуг

06. 08. 2020. у 23:38

КООРДИНАТОР Приштине за дијалог са Београдом Скендер Хисени оценио је вечерас да ће споразум бити постигнут за 12 месеци и да ће у том периоду или доћи до међусобног признања или ће процес потпуно пропасти.

ХИСЕНИ: Споразум Београда и Приштине за 12 месеци

Новости

"Не ради се о годинама, већ о месецима. У року од 12 месеци очекујемо споразум са обостраним признавањем или ће цео овај процес пропасти. Све на међународном нивоу говори о тренутку који Косово и Србија морају да зграбе како би напредовале. Не знам да ли је Србија то разумела, али ако намерава да се интегрише у ЕУ, требало би", рекао је Хисени гостујући на ТВ Кљан Косова.

Додао је да ће инсистирати на интензивним разговорима у координацији са ЕУ, САД и Паризом.

Он је навео да уколико се не постигне унутрашње политичко јединство за дијалог, Косово може да изгуби још десет година.

Хисени је оценио да овај сценарио "прети да одведе Косово ка државама које имају недовршен статус, као што је случај Палестине", преноси Косово онлајн.

Негирао је да има гласова унутар владајуће коалиције који су се противили његовом именовању за координатора за дијалог.

"Харадинај Стубла је део владе и има где да се обрати, а што се тиче координатора, нисам упознат да се било ко од коалиционих партнера успротивио таквој одлуци", рекао је Хисени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (5)

ЧЕЛО СРПСКЕ ЧЕКА ДОДИКА ИЛИ ТРИВИЋЕВУ: Цвијановићева и Шаровић имају највише шанси да преузму функцију члана у Председништву