ПОМПЕО ПИСАО ДАЧИЋУ: Сарадња САД и Србије за мир и просперитет

Танјуг

четвртак, 06. 08. 2020. у 17:45

ПОМПЕО ПИСАО ДАЧИЋУ: Сарадња САД и Србије за мир и просперитет

Фото: Танјуг/АП

МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић примио је писмо од државног секретара Сједињених Америчких Држава Мајкла Помпеа у коме се истиче да САД сарађују са Србијом, као и са другим државама да би осигурале мир, стабилност и економски просперитет свих нација.

Државни секретар Помпео је, такође, навео да су САД свесне да „свако од нас као лидер треба да штити људска права, води дипломатију у име грађана које представља и настави да се састаје, макар и виртуелним путем“, саопштило је Министарство спољних послова.

Помпео захваљује Дачићу сто му се писмено обратиио као и на порукци коју му је упутио и која га је, казе, обрадовала у тешким временима проузрокованим пандемијом.

"Сваке године 4. јула Американци празнују годишњицу потписивања Декларације независности САД која јасно каже да сва људска бића имају право на живот, слободу и потрагу за срећом. Ови идеали прожимају америчку дипломатију сваког дана", истакао је Помео.

Никола Скендерија

Ивица Дачић

Он указује на то да као што "САД сарађују са вама и другим државама да би осигурале мир, стабилност и економски просперитет свих нација, тако смо свесни да свако од нас као лидер треба да штити људска права, води дипломатију у име грађана које представљамо и настави да се састаје, макар и виртуелним путем".

Помпео је закључио и да се радује наставку сарадње са Дачићем у циљу, како је навео, "превазилажења изазова са којима се заједно суочавамо, рада на унапређењу слобода и заштите људског достојанства свих људи".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Opancar

07.08.2020. 06:18

Interesi Ameike su interesi krunog kapitala, korpotacija I neokolonista, sto je u suptotnosti sa interesima ostatka sveta, a samog americkog naroda, koji se bori za prosporitet. I to je razlog americkog pada. Sada su izmislili korona pandemiju I sa time pokusavaju nesto da manervisu

Mr Radomir Scepanovic

07.08.2020. 12:51

Ако УСА хоће мир са Србијом и проспаритет, да плати обештећење за економске саннције од `90 годин, ратна одшета за 1999. годину, скупљање осиромашеног уранијума и касетних бомби (јер је оно ваше власништво), напутање српског Косова и Метохије! Наравно, шиптаре можете да понесете са собом!

djodja13

07.08.2020. 16:44

Nije li ovo pritisak da imenovani ostane u vladi, Vučiću drži se principa,ako je istinit, nema uticaja stranih ambasada na izbor saradnika.Ako je zaslužio u redu prvenstveno on lično, ali SPS nikako.