ЗЛОЧИН НАД СРБИМА У СЛИКАМА: Архивске фотографије Вечерњих новости - речи за ове призоре нису потребне (ФОТО)

Novosti online

04. 08. 2020. у 17:50

ЗЛОЧИН НАД СРБИМА У СЛИКАМА: Архивске фотографије Вечерњих новости - речи за ове призоре нису потребне (ФОТО)

Фото: Архива Новости

ДАНАС се навршава 25 година од почетка злочиначке акције Олуја у којој са својих огњушта протерано 250.000 наших сународника.

Река људи тада је кренула пут матице, у сигурност и спас од кланице коју су им приредили бојовници, а како су ти страшни дани изгледали најбоље се можете видети на фотографијама Вечерњих новости.

Патњу Срба протераних из својих домова погледајте на приложеним фотографијама у галерији:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Zavram

04.08.2020. 23:05

Туга тешка, мисао претешка, сећања непреболна...Путовала сам тог петог, шестог... августа за Београд, а колоне избеглица, у супротној траци, из правца Престонице, богтепита куда, и докле...Сусретала се касније са њима, слушала њихове муке по камповима, центрима за избегле...Ко то да заборави? Понижење? Никада! Помирење? Са киме? Таквих међу неоусташама - нема! Због "Олује", "Бљеска", Космета, због хиљада жртава међу цивилима, због стотина хиљада прогнаних...због тога што Европа грли и љуља највеће зликовце у својим недрима, због лицемерја њених лидера, због прозуклих службеника Брисела, који само гледају да напуне своје џепове, док се српска срца пуне болом, непреболом за својом браћом и огњиштима - НЕЋУ У ЕУ! Никада чланице ЕУ неће нама дати ни приближно ономе, колико су нас опљачкале, осакатиле, поклале, зверски поубијале, бестијале над бебама у мајчиним рукама...Немачка - Хрватска - НАТО- САД - исто су мени...

Kostadin

05.08.2020. 08:38

Šest meseci pre akcije preko Sr. Rače su prešli vrlo bogati stanovnici.Tri meseca pre akcije granicu su prešli bogati stanovnici, a početkom avgusta je granicu prešla sirotinja i običan narod. TRo su videli svi ljudi i službena lica koja su radila na Sr. Rači.

Komandant 1001

05.08.2020. 17:38

Odošte braćo, junaci bolno i gordo Za propast vašu svet ne želi znati Krajina za vama plakat' će gorko Jer više Srbina neće imati Sa zbegom odnesošte vi Ranjeno srce Naroda mog Predugim kolnama smrti i krvi Za "olujom" same vas ostavlja Bog