"ОЛУЈА" - ВЕЧИТА ОПОМЕНА ДА БУДЕМО ЈЕДИНСТВЕНИ: Председник ДНС Ненад Нешић о етничком чишћењу

С. М.

04. 08. 2020. у 14:26

ОЛУЈА - ВЕЧИТА ОПОМЕНА ДА БУДЕМО ЈЕДИНСТВЕНИ: Председник ДНС Ненад Нешић о етничком чишћењу

Фото: ДНС

ПРЕДСЕДНИК ДНС Ненад Нешић рекао је да је сећање на невино настрадале и прогнане у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја", највећем етничком чишћењу деведесетих година прошлог вијека на простору бивше Југославије, вечна опомена српском народу да се првенствено мора ослонити на себе и бити јединствен јер само јединствен и снажан може опстати.

- За сваког Србина, а посебно за оне пореклом из Хрватске, болна је чињеница да 250.000 протјераних, 1.869 погинулих и несталих, од којих 550 жена, још увек чекају сатисфакцију и да било која правосудна институција каже да је то био злочин и етничко чишћење. Не може а да не боли чињеница да је Хашки трибунал ослободио одговорности актере овог стравичног злочина - истакао је Нешић. 

Нешић је подсетио да су Срби у Хрватској од конститутивног народа постали национална мањина без основних људских права, а њихови домови нису обновљени. 

- И таква Хрватска, у којој нема правде за жртве српског народа, а тиме ни владавине права, у којој се не поштују људска права, у којој се повампирило усташтво, постала је чланица ЕУ, а да није испунила оне основне услове – владавину права и поштовање људских права, нагласио је он. 

Нешић сматра да српски народ не сме заборавити своју прошлост, ни "Олују", ни "Маестрал", ни Јасеновац, Пребиловце и бројна друга стратишта, те додаје да сигурну и просперитетну будућност може изградити само економским и националним јачањем две српске државе - Србије и Републике Српске. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)