ШАПИЋЕВИ НА МЕСТИМА ДЕМОКРАТА: Одређен распоред седења на конститутивној седници парламета

С. С. Р.

25. 07. 2020. у 11:41

ШАПИЋЕВИ НА МЕСТИМА ДЕМОКРАТА: Одређен распоред седења на конститутивној седници парламета

Фото А. Станковић

НА местима на којима су претходне четири година седели посланици Демократске странке, крајње десно у великој сали за пленум, сада ће бити распоређени представници СПАС Александра Шапића.

Трибуни коалиције око Српске напредне странке, социјалиста, Јединствене Србије и мањина који су поново освојили места у законодавном дому наставиће да седе на својим позицијама.

Ово је прелиминарни распоред седења за прву, конститутивну седницу, која ће означити почетак мандата 12. скупштинског сазива. Такође, странкама је предложено да наставе да користе просторије за клубове где су били и претходне четири године. А СПАС ће бити смештен у неки од кабинета посланика који више неће имати представнике у парламенту. Највероватније у собе које су користили радикали или демократе.

Иначе, у парламенту ће бити десетак посланичких клубова. Напредњачки тим је највећи, а своје "кутке" имаће и ПУПС, СДПС, ПС удружен са Народном сељачком странком и Уједињеном сељачком странком. Такође, посебне клубове формираће и СПС и ЈС, СПАС, СВМ, те представници Албанаца и Бошњака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)