ПОРУКА МИЛОРАДА ДОДИКА: КиМ и РС треба да имају исти третман

Танјуг

23. 07. 2020. у 13:55

НA питање новинара на који начин очекује подршку Србије у вези са повезивањем питања Српске и Косова Милорад Додик је, између осталог, рекао:

ПОРУКА МИЛОРАДА ДОДИКА: КиМ и РС треба да имају исти третман

Фото: Танјуг

- Политичари су задужени да представљају народ и износе мишљење тог народа. Где год да сам, та питања се увек постављају. Упорно постоји нека концепција, још од Британаца, по којој не треба дати Србима да се хомогенизују. Уколико свет инсистира на питању око статуса Косова, председник Вучић треба да зна да уколико свет инсистира на преговорима око Косова и уколико неко нешто намеће треба да зна и Вучић и остали, ако Косово остаје у Србији, онда и Српска остаје у БиХ. То је идеја, то је живот на који људи живе овде - истакао је Додик.

На то се надовезао Вучић наводећи да то нису лака питања, те да ће Додик и Цвијановићка добити одговор на то.

- Одговорићемо у недељама и месецима који долазе. Политка Србије се није променила. За нас то нису лака питања, али ћемо са свом одговорноћу и озбиљношћу приступити припреми одговора на таква питања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Mišo Peć

23.07.2020. 18:06

Tako je gospodine Dodik,nemogu dve različite politike da se vode po pitanju ovih stvari,licemerje zapada nam je itekako poznato,ali Srbija neće nikada dozvoliti ni metar Kosmetske zemlje da se prizna kao nezavisno Kosovo.