ПОСЕТА ЗНАЧАЈНА ЗА СРПСКУ: Александар Вучић долази у Бањалуку са великом донацијом

Танјуг

22. 07. 2020. у 18:59

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је сутрашња посета председника Србије Александра Вучића Бањалуци веома важна за Републику Српску, највећа по обиму и значају због чињенице да Србија у континуитету помаже Српској и целој БиХ.

ПОСЕТА ЗНАЧАЈНА ЗА СРПСКУ: Александар Вучић долази  у Бањалуку са великом донацијом

Фото: Танјуг

"Србија помаже свуда где год се помоћ затражи, као што је помогла Горажду и неким другим местима у Федерацији", истакао је Додик.

Најавио је да ће Република Српска добити 15 кола хитне помоћи коју Влада Србије донира домовима здравља у Републици Српској, што је, како је рекао, веома важно у овом тренутку пандемије ковида-19.

Додао је да се разговара и о реализацији до сада пружене помоћи Србије за изградњу објеката широм Републике Српске, преноси РТРС.

Додик је најавио да ће се разговарати и о политичким и економским питањима.

"Вучић је председник Србије, а Србија је наша матична земља", навео је он и додао да се изузетно радује Вучићевој посети.

На питање новинара да ли Председништво БиХ планира званично да позове Вучића, Додик је истакао да је Председништво то учинило и да су се око тога ствари искомпликовале.

"Сматрам да би сада било дегутантно да се то учини након понашања министра иностраних послова која повлачи амбасадора без икаквог усаглашавања у Председништву. Након квалификација о Србији које су изречене, сада очекивати да овде дође председник Србије, сматрам да није добро и не бих подржао нешто тако", рекао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)