ДАЧИЋ: Од Вучића и СНС зависи да ли ће СПС бити у власти

Танјуг

19. 07. 2020. у 07:48

ЛИДЕР Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић каже да од разговора са највећом странком која је победила на изборима Српском напредном странком и председником Александром Вучићем зависи да ли ће после формирања владе СПС бити власт или опозиција.

ДАЧИЋ: Од Вучића и СНС зависи да ли ће СПС бити у власти

Фото: Новости архива

Он је у интервјуу за данашњи Блиц на питање да је он на месту Вучића да ли би узео СПС за партнера, рекао да би увек тако урадио, те је подсетио да док је он био премијер од 2012. до 2014. захтевао да постоји широк национални консензус, да што више фактора учествује активно у вођењу државне политике и да на тај начин заједно буду јачи.

"Да ли ће СПС бити у власти или опозицији, свеједно је што се тиче наших државотворних ставова. Спремни смо да помогнемо и допринесемо државном јединству, овде је у питање учвршћивање политичке стабилности Србије, стварање националног јединства, нечега што је изнад партијских интереса", казао је лидер СПС-а.

Упитан да каже ко је то што преко њега што хоће да руши Вучић или је заправо реч о оправдању то што му странка "клизи из руку" и чланови учествују на демонстрацијама против владе у којој седи, Дачић каже да није реч о оправдањима, већ о разумевању актуелне ситуације.

"Не причам напамет био сам сведок специјалног рата да од Милошевића одвоје друге стране и раслоје СПС и ЈУЛ како би се нашли људи који ће бити спремни за промене", подсећа Дачић и каже да тренутно то раде сви и да никада нису били заинтересованији него сада.

Каже да је реч о заинтересованости политичких па и обавештајних фактора да утичу на ситуацију у региону.

"Ту су амерички и британтски интерес, па и немачки који се својски трудио да поткопа идеје о разграничењу за договор Београда и Приштине. Ту је и интерес Француске која дебело заостаје у односе на друге, па имате и интерес Русије и Кине", каже Дачић.

Оцењује да је стратегија свих оних који раде против СПС да одвоје ту странку од Вучиха и тако СНС остане без партнера који има неки политички утицај.

"Онда они који желе нестабилност дођу и говоре бајке мојим људима да ће СПС малтене да процвета ако оде у опозицију, да ће се отворити перспектива да узме део гласача која нису наклоњени Вучићу, али не воле Ðиласа и Јеремића и да су политички центри спемни да их погурају", истиче Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

СРБИНА ЗАБОЛЕО ЗУБ У ГРЧКОЈ, ОТИШАО КОД ЛЕКАРА И ВИДЕО РАЧУН: Не знам шта ме је снашло - несвакидашња ситуација на летовалишту