ВЕСИЋ ЂИЛАСУ: Продаја Београђанке шанса да вратиш отети новац

Novosti online

среда, 15. 07. 2020. у 17:01

ВЕСИЋ ЂИЛАСУ: Продаја Београђанке шанса да вратиш отети новац

Фото: П. Митић

Заменик градоначелника Београда Горан Весић реаговао је данас на критике Савеза за Србију у вези са продајом "Београђанке" и поручио Драгану Ðиласу да се званично јави за куповину те зграде јер би тако коначно вратио новац који је узимао из градског буџета.

Весић је у саопштењу навео да није било потребе да Ðилас преко политичких саопштења истиче своје пословне жеље већ да је довољно да се званично, као заинтересована компанија за куповину "Београђанке", обрати Граду и тражи продужење рока.

- Са задовољством ћемо тај захтев испунити јер је наша жеља да се у градски буџет слије више пара. А то је добра прилика за Ðиласа да коначно уплати неке паре у градски буџет јер је до сада из њега само отимао паре - рекао је Весић.

Раније данас, шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини града Београда Никола Јовановић критиковао је продају "Београђанке" наводећи да је рок од 14 дана за продају кратак и да то, како тврди, указује на то да је купац вероватно унапред договорен.

- Ко мозе да се појави у тако кратком року са 20 милиона евра, колика је процењена цена, а да унапред није имао дојаву? - питао је Јовановић у саопштењу.

Он је позвао градску власт да одлози отуђење "Београђанке", а надлежне правосудне органе да надзиру тај, како тврди, споран и сумњив оглас за продају.

Град Београд је огласио продају свог дела "Београђанке" по почетној цени од 20.654.000 евра, а једна од обавеза будућег купца је да у року од три године ту зграду реконструише, али да не сме да промени њену намену.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

MILOSAVA

15.07.2020. 17:20

Leba ti Vesicu, KAKO JE TO DJILAS UKRAO PARE OD BEOGRADJANA, BGD JE PROCVETAO, IZGRADIO PARKOVE I VRTICE, RASELIO DIVLJE NASELJE KOD BELBVILA. CITAM DA CE PLATITI KAZNU, NEKA TO PLATI ER SRBIJA ONA IMA KORISTI STO JE TO NASELJE SKLONJENO.

Srba

16.07.2020. 00:40

Ajmo transparentno ! Koliko kvadrata ima Beogradjanka ? Koliko kvadrata ima plac ? Koliko novca ide u fond za restituciju ? Gosn Vesić ko da radi za Djilasa. Možda sam lud a možda i nisam. Ajmo transparentno !

Miloš

16.07.2020. 08:26

Потпуно је погрешно и скандалозно што г-дин Весић прозива г-дина Ђиласа за отимачину пара из градског буџета, па га саветује да "опере отете паре" куповином "Београђанке. Г-дин Весић треба са доказима о пљачки пара из буџета да се обрати надлежним органима, а отете паре да се врате у буџет, па рецимо са тим новцем да се после пола века у престоници изгради један базен за грађанство.