ПАСТОР НАКОН КОНСУЛТАЦИЈА: Наставак сарадње, СВМ ће бити део владајуће већине

Танјуг

15. 07. 2020. у 11:51

ПАСТОР НАКОН КОНСУЛТАЦИЈА: Наставак сарадње, СВМ ће бити део владајуће већине

Фото: Танјуг

САВЕЗ војвођанских Мађара (СВМ) биће део владајуће већине на републичком, покрајинском и локалним нивоима и партиципираће у извршној власти, изјавио је данас председник СВМ Иштван Пастор након консултација о новој влади са председником Александром Вучићем.

Пастор је појаснио да СВМ жели да учествује у извршној власти на нивоу републике на нивоу државних секретара у неколико министарстава, која, каже, нису дефинисана, али је начелна спремност и могућност за тако нешто договорена и потврђена.

СВМ ће, каже Пастор, учествовати у извршној власти и на покрајниском нивоу, али о томе данас, како је навео, није било конкретнијег разговора.

Пастор, према садашњем стању ствари, очекује да буде председник Скупштине Војводине и у наредне четири године.

"Разговарали смо о будућој сарадњи, јер је потврђена обострана решеност да однос изграђен у протеклих шест година наставимо. Сарадња ће се односити на републички, покрајински и локални ниво", рекао је Пастор.

Он је додао да ће о облицима и начину заједничке сарадње бити потписан коалициони спораузм, са опредељењима, циљевима и пројектима, као и у протеклом мандату, те да очекује да се све конкретизује у наредне две недеље.

"Нешто јаче и директније учешће желимо да имамо на покрајинском и локалном нивоу, а то уцешће желимо да материјалализујемо у складу са могућностима, јер нам није намера да по сваку цену имамо човека у структури, већ да то буде од интереса за државу и грађане", рекао је Пастор.

Он је додао да је са председником Вучићем разговарао о томе пред каквим изазовима се налази земља и шта је оно што треба да је у фокусу у предстојећем периоду, као и о кризи изазваној епидемијом Ковида 19, те последично о економији, али и о европској политици и позицији Србије.

На питање у вези са изборима у Врању, где је неочекивано СВМ остварио веома добар резултатат, Пастор је рекао да је њихова савест потпуно чиста, а да конкретно питање и није за СВМ, те да није ни било предмет разговора са председником.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)