НАЧЕЛНИК ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ЗА ГРАД БЕОГРАД: Ми смо ти који су у на протестима трпели насиље

Новости онлине

13. 07. 2020. у 17:04

НАЧЕЛНИК ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ЗА ГРАД БЕОГРАД: Ми смо ти који су у на протестима трпели насиље

Фото: Н. Скендерија

Милан Станић, начелник Полицијске управе за град Београд каже да ће полиција штитити законе наше земље, њене грађане и имовину.

Станић се огласио саоштењем:

С обзиром да поједини  учесници у јавном животу Србије већ данима  подстичу људе који се окупљају на протестима испред Скупштине, на мржњу према полицијским службеницима, желим да се обратим јавности у име свих својих колега.  

Фото: Н. Скендерија

Посао полицијских службеника је да осигурају безбедност грађана наше земље, да заштите имовину и обезбеде поштовање закона и ми га обављамо часно, поштено и професионално.

Ми смо ти који су у претходним данима на протестима трпели насиље. Нису полицајци напали окупљене, већ су интервенисали и то тек када су им животи били угрожени. Интервенисали тако да су омогућили да се они, који нису учествовали у насиљу, могу удаљити. Хапсили смо оне који су уништавали имовину наше земље, линчовали полицајце и угрожавали безбедност и окупљених на протесту.     

Чак и онима који прибегавају насиљу, желим овим путем да поручим - на свако ваше псовање наших мајки, ми вашим мајкама желимо добро здравље и срећу. На ваш патриотизам  изражен у певању  родољубивих песама, поручујемо вам - ми смо животе за Србију дали.

На сваку нашу поломљену ногу, разбијену главу, проливену крв и модрицу, ми жалимо због ваших повреда. На сваки ваш напад на нас каменицама, молотовљевим коктелима, бакљама, флашама и свим што вам дође под руку, ми смо спремни и на одговорност због наше примене силе, уколико је има. Ми ни вас никада нећемо мрзети.

Наша је света дужност одбрана закона и државе Србије и борба за свој народ. И полиција ће штитити законе наше земље, њене грађане и имовину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)