РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Још шесторо заражених вирусом корона

Новости онлајн/М. Б.

12. 07. 2020. у 13:20 >> 13:20

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Још шесторо заражених вирусом корона

Фото: М. Л.

КОРОНА вирусом заражено је још шест особа у Рудничко-таковском крају, по резултатима свих брисева, који су стигли јутрос до девет сати.

Статистика епидемије у овом крају званично се дели на две етапе. У првој, од њеног почетка до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су, нажалост, петоро преминули, остали су излечени.

У другом „пику“ од половине јуна до данас, 34 је новооболелих. Од тих 34, деветоро су излечени, седам је смештено у Клинички центар у Крагујевцу, два су у милановачкој Општој болници, њих 16 као и њихови контакти су у кућној изолацији.

- У Ковид амбуланти Дома здравља у Горњем Милановцу јуче је прегледано 57 лица, за 25 је узоркована крв ради лабораторијске анализе и урађени су им рентгенски снимци плућа, 22 је тестирано, за осморо је узет назофарингеални брис. Због клиничке слике која указује на ковид-19, изискује болничку негу и праћење, у милановачкој Општој болници хоспитализована су четири пацијента – изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља.

Та болница од данас постаје „нон Ковид“ болница, јер ће за цео Моравички округ бити лечилиште за све остале болести. До даљњег, у њу неће бити пријема на лечење пацијената позитивних на ковид-19. Они ће се лечити у Општој болници у Чачку, која је претворена у окружно лечилиште свих оболелих од те заразе.

                                            

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)