ТО ЈЕ САД МОЈ ПРОБЛЕМ: Премијерка Брнабић се огласила након што је саветник министра позвао на рушење власти

Танјуг

недеља, 12. 07. 2020. у 12:38

ТО ЈЕ САД МОЈ ПРОБЛЕМ: Премијерка Брнабић се огласила након што је саветник министра позвао на рушење власти

Танјуг

ОНА је рекла да не разуме како неко има образа да седи у влади, прима плату, а онда такве увреде говори о председнику.

Премијерка Ана Брнабић данас је поводом претњи и увреда које је изнео Срђан Станковић, за кога министар Горан Триван каже да је био, али да више није саветник у Министарству заштите животне средине, рекла да не разуме како неко има образа да седи у влади, прима плату, а онда такве увреде говори о председнику.

- То је сада мој проблем, очекујем да чујем реакцију министра Тривана, позваћу га. Видећу да ли је позвао председника да се извини и пружи објашњење - рекла је она.

Истиче да Станковића дуго зна, а и да је дуго био у невладином сектору и да зна да је много тога што је радио зависло од јавног новца и да му се - јавни новац никада није гадио.

- Овако седите у влади, примате плату и морам да кажем да се дивим председнику што све то трпи из дана у дан од таквих људи, моралних патуљака преко Твитера - рекла је премијерка.

Каже да се нада да такве више неће морати да види у влади и ради са њима, а да ће се све остало видети даље.

Овакве ситуације, каже покажу, какав је ко морално и политички.

- После кише дође сунце, победићемо и ово и изаћићемо јачи а онда ћемо погледати те моралне громаде како је ко реаговао и позиционирао се и верујем да ће свака следећа влада бити снажнија и да ћемо имаи боље сараднике - рекла је она.

Упитана и о информацијама да је на протетсима био и син некадашњег министра Петра Шкундрића функционера СПС-а она је казала да ће за то питати колегу Ивица Дачића а да верује да ће то учинити и председник Вучић.

Окарактерисала је такве примере као - неопростиву лакоћу неодговорности.

- То су у моралне громаде седети у влади и имати бенефите, возаче секретарице, кабинет… То је та неопростива лакоћа недговорности подржавати овакав вид протеста, људи који најбруталније увреде пласирају на рачун Вучића захваљуљући коме можете да седите у влади и радите у интересу грађана, свакако није сваки министар допринео исто, а ми смо се убили од посла да би током претходне четири године поткрплили рупе - рекла је премијерка.

Навела је да ће све то имати озбиљне реперкусије. Станковић је путем Фејсбука позвао на нереде и рушење власти, а изнео је и увреде на рачун председника Вучића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)