ДА САМ ОСТАО ДА ЛЕЖИМ, УБИЛИ БИ МЕ: Полицајац коме су сломљене обе ноге на протестима открио какве га још муке чекају

Новости онлине

субота, 11. 07. 2020. у 20:16

ДА САМ ОСТАО ДА ЛЕЖИМ, УБИЛИ БИ МЕ: Полицајац коме су сломљене обе ноге на протестима открио какве га још муке чекају

Фото: Пинк Принскрин

ПОЛИЦАЈАЦ Небојша Апостоловић један од је 118 припадника МУП који су последњих дана задобили повреде на протестима широм Србије. Њему су поломљене обе ноге.

- Стајао сам са колегама на платоу код главног улаза у Скупштину. У једном тренутку демнонстранти су срушили заштитну ограду и бацили је на полицајце. Почели су да нас засипају каменицама, флашама, лименкама и још неким предметима који нису могли да се нађу ту, што значи да су очигледно донесени са намером да би се напала полиција. Било је и оштрих предмета", испричао је Небојша Апостоловић припадницима МУП-а који су га посетили у Ургентном центру.

Како је рекао, он и колеге су "буквално били сатерани на ивицу платоа степеништа, где се улази у Скупштину".

- У једном тренутку, колега и ја смо се склонили иза великог стуба и чекали да престану да гађају да бисмо могли да уђемо у Скупштину. Пролетело је неколико каменица и кад ми се учинило да је безбедно да можемо да уђемо, колега који је био испред мене кренуо је и успео да уђе, а ја сам у том тренутку, случајно, свом срећом, окренуо поглед и видео огроман камен који лети ка мојој глави. Рефлексно сам одреаговао да склоним главу од камена, оклизнуо сам се са зида и пао са четири, пет метара висине - описао је колегама како се повредио.

Како је рекао, да није било његових колега, вероватно би остао на асфалту. Утврђено је да има вишеструки прелом леве потколенице, десног скочног зглоба и десне пете. Чекају га најмање две оперције.

- Гледам како око мене лете разни предмети, камење, флаше, а ја не могу да се померим. Много сам захвалан колегама које су ми помогле. У неколико секунди прошао ми је цео живот пред очима. То је тренутак када видим руљу, лете каменице, лети све, а ви сте немоћни. Да сам остао да лежим, убили би ме - испричао је Апостоловић.

Апостоловићу су се на храбрости захвалили министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, као и заменик градоначелника Горан Весић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)