НА ИЗБОРНИМ ЛИСТАМА ПИЦА МАЈСТОРИ, ГЛУМЦИ, МУЗИЧАРИ..: И оџачар јури мандат

С. С. Р.

18. 06. 2020. у 14:00

НА ИЗБОРНИМ ЛИСТАМА ПИЦА МАЈСТОРИ, ГЛУМЦИ, МУЗИЧАРИ..: И оџачар јури мандат

Фото: Новости архива

У СКУПШТИНИ Србије и у новом сазиву седеће највише правника, инжењера, професора и економиста, али може да се деси, да место у сали добију и музичари, глумци, па и пица мајстор.

На листи Српске напредне странке је музички трио: Јован Колунџија, виолиниста, Иван Тасовац, пијаниста и оперска дива Јадранка Јовановић, магистар уметности.

И међу кандидатима СПС - ЈС има потенцијалних посланика са занимањима са "сцене". Ту су глумци Јелица Сретеновић и Марко Стојановић, али и једна виолончелисткиња. Колега са дасака које живот значе има на листи Покрета слободних грађана, које и предводи глумац, Сергеј Трифуновић.

Највише различитих занимања стало је у радикалске редове. На списку потенцијаних народних трибуна у име Шешељеве странке су рударски минер, месар, столар, металостругар, фризер, кувар, машинбравар, поштар, аутомеханичар, водоинсталатер, домаћица... Они су једини кандидовали теолога.

Место међу кандидатима "Метле 2020" нашао је један костимограф. Код "Здраво да победи" Милана Стаматовића налази се Бошко Ђуровски, бивши фудбалер. У табору СДА само двоје предложених немају факултет, а Заветници су једини кандидовали стаклара и возача трамваја. Имају и конобара и посластичара.

Код Суверениста је један вајар, а скоро целу листу покрета "Један од пет милиона" чине студенти. Међу реткима који нису на факултетима је пица мајстор. У парламенту ће бити и пензионера, јер су се најстарији распоредили скоро по свим од 21 листе, колико их учествује на изборима 21. јуна.

Ако је судити по занимањима, највише среће на изборима ће имати Савез војвођанских Мађара, који једини на листи имају оџачара. А, највише шансе да се пробију имају они који су у рубрици за занимање написали - директор или државни службеник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)