"МОРАМО ДОБИТИ КОНКРЕТАН СИГНАЛ ИЗ БРИСЕЛА" Вучевић у Атини поручио: Доста је празних прича, људи су сити тога

Милица Шкорић
Милица Шкорић

17. 06. 2024. у 20:44

ПРЕМИЈЕР Србије Милош Вучевић оценио је данас у Атини да Европа није заокружена без земаља Западног Балкана и истовремено поручио да је чланство Србије у ЕУ стратешки циљ, као и да ће се наставити реформе које би, како каже, требало да буду подржане и конкретним мерама.

МОРАМО ДОБИТИ КОНКРЕТАН СИГНАЛ ИЗ БРИСЕЛА Вучевић у Атини поручио: Доста је празних прича, људи су сити тога

Фото: VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Вучевић је на панелу "Приступне перспективе Западног Балкана и њихов значај за будућност Европе. Да ли смо у периоду стагнације или изградње новог моментума?", у оквиру Међународне конференције "Мир и одржив развој" оценио да је назив панела управо главно питање и за све земље Западног Балкана.

Како је додао, суштина тог питања или одговора лежи у чињеници да је свима доста "празне приче", као и да су се људи заситили очекивања, али је истовремено поручио је време да се Западни Балкан охрабри и да Европа да јасан сигнал.

- Морамо добити конкретан сигнал из Брисела - поручио је Вучевић уз подсећање да су се могу чути различита мишљења од доносилаца одлука из европских земаља.

Фото: VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Вучевић је истакао и да Србија у потпуности подржава европски пут Западног Балкана И подсетио да је наша држава активна на различитим нивоима када је реч о регионалној сарадњи, али и сарадњи са ЕУ.

У том смислу је подсетио на Берлински процес, Брдо Бриони, Отворени Балкан који је, истиче, показао да земље у региону имају свест о неопходној сарадњи на регионалном нивоу.

Он је истакао да је за Србија најтежа тема везана за покрајину Косово и Метохија, додајући да би кроз дијалог и искуство институција ЕУ могло да се буде ближе помирењу на терену.

БОНУС ВИДЕО: Премијер Вучевић обилази изградњу брзе пруге у Суботици

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев