КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА ПРИВЕЛА ДВА СРПСКА МЛАДИЋА: Малтретирали су нас и прскали сузавцем јер смо певали наше песме (ВИДЕО)

Novosti online

15. 06. 2024. у 19:53

У НОЋИ између петка и суботе, сат времена након поноћи, у центру Лепосавића, приведена су два малолетника, због, како су потврдили, певања песама на једном рођендану. Тзв. Косовска полиција их је, кажу, прскала сузавцем и примењивала силу све до полицијске станице.

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА ПРИВЕЛА ДВА СРПСКА МЛАДИЋА: Малтретирали су нас и прскали сузавцем јер смо певали наше песме (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Косово онлине

Младићи из Лепосавића кажу да су сада уплашени шта смеју и како да раде у свом родном месту. Алекса Бабић каже да су их полицајци малтретирали све до полицијске станице.

- Били смо прекопута кафића ’Мистик’ и певали смо наше песме које смо слушали на пунолетству о нашем Косову, због тога су нас припадници полиције привели и одвели у притвор, где смо морали да дајемо изјаву и где су нас малтретирали. Терали нас да кажемо што смо то певали, вређали су ме у колима. Прскали су нас сузавцем, а прскали су ме и у колима када су ме спроводили до станице - прича Бабић.

Он додаје да нису реметили јавни ред и мир, само су певали и нису имали намеру да некога провоцирају.

- Нисмо реметили мир, нисмо викали, певали смо косовске песме и нисмо имали намеру никога да испровоцирамо, нисмо провоцирали, нисмо правили никакве проблеме. Током привођења јесу вршили силу, прибили су нас уз зид, везали су нас лисицама, спаковали у кола и одвели, и  примењивали су силу у станици полиције - рекао је Бабић.

Он додаје да је сада уплашен за шта све може бити приведен.

- Бојимо се јер више не знамо шта смемо, а шта не. Можемо због разних ствари да будемо приведени, угрожени смо и мислим да је овде за младе до неке и опасно за живот - каже Бабић.

Андрија Антонијевић тврди да су их полицајци у станици терали да певају поново исте песме.

- Били смо код другарице на весељу, после весеља сви смо отишли у један кафић где смо певали исте песме. Нисмо никога провоцирали, нисмо имали намеру никога да вређамо, певали смо косовске песме. Након тога су дошли и прскали нас сузавцем, одмах су нас ухапсили, мене и другара, не знам због чега. Држали су се на нас и викали ’ајде сад певајте овде, шта сте пре певали’, нападали су нас све време ту. Једног другара су напрскали сузавцем у очи па је ишао амбуланту, а сузавац је и мене закачио. Стегли су нам лисице колико су могли убацили у кола и после доле у станицу писали пријаву, казну 200 евра и након те пријаве су нас пустили да идемо кући - рекао је Антонијевић.

И он је као и његов вршњак уплашен шта сме да ради и колико је безбедан.

- Плашимо се, хапсе нас за ситнице без разлога, не знам шта смем да урадим, а шта не - казао је Антонијевић.

Кажњени су са по 200 евра, ако уплате за 15 дана 100 казна ће им тако бити смањена на пола.

Заменик командира тзв. Косовске полиције за регион север Ветон Ељшани каже да је пријављено у 1.30 ремећење јавног реда и мира, бука и галама што је по законима тзв. Косова кажњиво после поноћи од 1 сат.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

Средоземно море у Египту на какво нисте навикли! 8 дана већ од 560€ All Inclusive