СУД ОДБИО ТУЖБЕ ОПОЗИЦИЈЕ НА ВРАЧАРУ: Подносилац тужбе фантом са лажном адресом?!

Novosti online

15. 06. 2024. у 15:36

КАКО сазнајемо, Виши суд у Београду синоћ је одбацио тужбе опозиционе коалиције “Бирамо Врачар” на изборне резултате на три бирачка места.

СУД ОДБИО ТУЖБЕ ОПОЗИЦИЈЕ НА ВРАЧАРУ: Подносилац тужбе фантом са лажном адресом?!

Фото: И. Маринковић

Овом одлуком избори за скупштину градске општине Врачар формално су завршени и Српска напредна странка ће формирати општинску власт као и у претходна два мандата.

Опозициона коалиција Бирамо Врачар поднела је тужбе Вишем суду у Београду на резултате на три бирачка места. Изборна комисија градске општине Врачар одбацила је оптужбе опозиције тврдећи да су представници опозиције у бирачким одборима на тим бирачким местима потписали све записнике као и да је новом пребројавању листића потврђено да се број гласачких листића у број слаже у глас са стањем у записницима.

Имали смо увид у судске пресуде и из образложења види се да су жалбе опозиционе колације одбијене јер суд није могао да нађе представника опозије који је жалбу поднео!? Наиме, када је жалба предата суду утврђено је да има формалне недостатке. Како закон налаже у изборним процесима таква тужба се не одбацује одмах већ се даје три сата подносиоцу листе да исправи недостатак.

Међутим, подносилац жалбе и Милош Павловић у име опозиционе коалиције на Врачару не живи на адреси на којој је пријављен и коју је навео у жалби. Како подносиоца жалбе суд није могао да нађе а увидом у регистар је утврђено да је у тужби навео адресу на којој не живи она је одбијена из процедуралних разлога као непотпуна и неуредна.

Тако су и формално завршени  избори за скупштину градске општине Врачар. Опозиција која је у децембру прошле године оптуживала власт за фантомске бираче имала је чак девет “фантомских кандидата” на својој листи а показало се и да је подносилац тужбе и први на њиховој листи Милош Павловић “фантом” са лажном адресом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

СУСРЕТ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА СА БЕОГРАДСКИМ БОЕМОМ: Упутио му је речи које се и данас памте