КУРТИЈЕВИ ШПИЈУНИ ПАЛИЛИ СВОЈА И ТУЂА АУТА ДА ОПТУЖЕ СРПСКУ ЛИСТУ: Разоткривање албанских агената међу Србима на северу КиМ

Novosti online

12. 06. 2024. у 19:17

ПРОТЕКЛИХ дана разоткривена је мрежа Куртијевих агената међу Србима на северу Косова и Метохије која је за прљави новац из Приштине била спремна да прода своју земљу, своје комшије и суграђане.

КУРТИЈЕВИ ШПИЈУНИ ПАЛИЛИ СВОЈА И ТУЂА АУТА ДА ОПТУЖЕ СРПСКУ ЛИСТУ: Разоткривање албанских агената међу Србима на северу КиМ

Фото: Фото Кабинет премијера тзв. Косова

Иако не превише бројна и сачињена од особа са склоним криминалу и наркотицима ова група спровела је бројне субверзивне и терористичке активности како би дискредитовали представнике „Српске листе“ и њихове лидере, као и српску власт у Београду.

Њихов крајњи циљ била је криминализација северног дела Косова и Метохије, како би отежали положај представницима српских институција власти пред међународном заједницом и створили услове за употребу силе према локалној српској заједници.

Према сазнањима, такозване косовске безбедносне структуре на северу Косова и Метохије формирале су мрежу сарадника, састављену од лица српске националности. Поменуту сарадничку мрежу регрутовале су такозване косовске безбедносне структуре и њихови припадници на северу КиМ, и то Фљорим Џафери, Газменд Кајтази, Рахим Пацоли, Бљерим Шеремети, Бесник Весељи и Фикрет Гаши. На њеном челу налази се актуелни заменик Министра за заједнице у Влади такозване Републике Косово Радоица Радомировић, а чланови су његови најближи сарадници Марко Јаблановић, затим Милан Вукашиновић Дудук, Драган Аксентијевић КиКо, сви из Лепосавића, и Есад Рушевић Еско из Новог Пазара, који је настањен у Косовској Митровици. Према нашим сазнањима они су организатори паљења возила на подручју Лепосавића и физичких напада на представнике Грађанске иницијативе Српска листа. И не само то, организовали су нападе и на политичке опоненте Српске листе, све са циљем како би јавности показали да иза тих недела наводно стоје представници српских структура на КиМ који су повезани са доскорашњим потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем и властима у Београду.

Драган Аксентијевић који је и сам члан Куртијеве шпијунске мреже, тврди да су паљења возила на северу КиМ организовали Радоица Радомировић и Марко Јаблановић, обојица из Лепосавића, у договору са тзв. косовским безбедносним структурама из Приштине. Куртијеви безбедњаци су са Радомировићем и Јаблановићем како Ало! сазнаје терористичке акте припремали на састанцима у Приштини, а делом и у угоститељском објекту „Хани“ у Лепосавићу. Они су за своја кроиминална дела ангажовали неколико особа из Лепосавића, а међу њима су и Ђорђе Петронијевић Хашиш, Стефан Стефановић и Слађан Мијаиловић. Они су по Радоициним директним налозима палили возила на подручју Лепосавића. Жртве су им биле особе блиске „Српској листи“, али и они који су у политичком смислу опоненти овој опцији и српским властима у Београду.

Према напим сазнањима Аксентијевић је рекао да му је ово приликом конзумирања наркотика, и то спида, лично рекао Стефан Стефановић из Лепосавића. Он му је наводно на мобилном телефону показао Радиицине налоге. У њима га је Радомировић позвао да запали возила појединим политичким функционерима на подручју Лепосавића. За реализацију ових терорисртичких аката Радоица је све чланове ове криминалко-шпијунске групе награђивао донацијама и субвенцијама од стране Министарства за заједнице и повратак Владе тзв. Р. Косово, који предводи Ненад Рашић и Министарства за локалну самоуправу Владе тзв. Р. Косово, које предводи Ељберт Краснићи.

Радоица и Марко запалили „клио“

Радомировић и Јаблановић заједно са још једном особом према нашим сазнањима лично су учествовали у паљењу Аксентијевићевог аутомобила „рено клио“, 2022. године. Јаблановић је наводно све снимао, док је његов сарадник палио ауто. Разлог за овај терористички чин је био да се оптуже наводне српске екстремистичке структуре на северу КиМ, наводно повезане са „Српском листом“ и српским властима у Београду.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

СТРАШНО ФИНАЛЕ: Новак Ђоковић изгубио у финалу Вимблдона, Карлос Алакраз је (п)остао шампион - и то како!