ГО СНС НИШ ПОРУЧИО ОПОЗИЦИЈИ: Зарад истине, ово су записници објављени на бирачком месту (ФОТО)

Novosti online

12. 06. 2024. у 18:37

ПОВОДОМ учесталих притисака и отворених напада које представници опозиционих листа на својим конференцијама за новинаре упућују правосуђу, као независној грани власти, Градски одбор Српске напредне странке Ниш поручује – изборну вољу грађана нећете променити пласирањем лажи о фалсификованим записницима, ма колико пута поновили и колико год гласно то узвикивали.

ГО СНС НИШ ПОРУЧИО ОПОЗИЦИЈИ: Зарад истине, ово су записници објављени на бирачком месту (ФОТО)

Г.Шљивић

- Ми у Српској напредној странци са резигнацијом смо примили вест да представници опозиције у Нишу не презају ни од поименичног помињања носилаца правосудних функција који ће одлучивати о жалбама на одлуке Градске изборне комисије, што је врста најбруталнијег притиска на правосудне органе. 

Помињање имена председника Вишег суда у Нишу у контексту политичке подобности, код Нишлија буди сећање на некадашњи реизбор судија, када су општински и градски одбори Демократске странке одлучивали ко може, а ко не може бити судија.

Свој однос према правосуђу, Српска напредна странка је показала јануара 2022. године, усвајањем уставних амандмана којима смо трајно изместили избор судија из Народне скупштине ка независним институцијама у којима одлучју представници струке и тако створили механизам да ни једној садашњој или будућој власти не падне на памет да смењује, преслишава, кажњава и даје инструкције судијама и тужиоцима.

Нишлијама је јасно да су једини веродостојни записници са бирачких места на које је опозиција имала примедбе у Општини Медијана они који су постављени на сајт Републичке изборне комисије и јавно истакнути и доступни на тим бирачким местима. Ове записнике су су потписали представници свих странака и група грађана које су учествовале на изборима, па никаква прича о њиховом накнадном мењању представницима опозиције неће помоћу у прекрајању изборне воље.

Зарад истине и информисаности грађана, у прилогу објављујемо фотографије записника истакнутих на бирачком месту који су истоветни са онима са сајта РИК-а.

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Фото: Новости

Tekst potpisa
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Хитно се сели 11 српских суперлигашких клубова, ево и зашто!