ИЗБОРНА НОЋ ИЗ ШТАБА СНС-А: Шапић саопштио најновије резултате избора у Београду по општинама (ВИДЕО)

Милица Шкорић
Милица Шкорић

02. 06. 2024. у 19:39 >> 23:04

СРБИЈА је данас изабрала нову локалну власт у 89 градова и општина, а право гласа имало је 4,4 милиона грађана. Екипа "Новости" налази се у штабу Српске напредне странке на Новом Београду.

ИЗБОРНА НОЋ ИЗ ШТАБА СНС-А: Шапић саопштио најновије резултате избора у Београду по општинама (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Обраћање Александра Шапића

- На 81,5 одсто обрађеног узорка, Александар Вучић Београд сутра 53 процената - 64 мандата, Крени промени 16,8 посто - 20 мандата, Бирамо Београд 12,12 посто - 14 мандата, Несторовић 8,3 постои 10 мандата и Руска странка 2 мандата.

Шапић је саопштио и резултате по општинама: 

Сурчин - Вучић 75 одсто, Бирамо Сурчин 13,5, Ми снага народа - 9,3 одсто.

Чукарица Чукарица сутра - 56,6 одсто, Бирамо Чукарицу 32,71, и за Зелену Чукарицу 10,67.

Нови Београд : Наша листа је освојила 47,34, Бирамо Нови Београд - 18,45 и Саво Манојловић 26,4. Има шансе да прође Саша Радуловић, он има 2,8.

Лазаревац: Наша листа освојила је 60,50 одсто, Саво Манојловић 12,6, и Бирамо Лазаревац 11,20 - рекао је он.

Фото: Новости

У Земуну, на 23 одсто обрађених података, листа Земун сутра освојила је 60 одсто гласова, Саво Манојловић 21,2 одсто, Ми глас из Земуна 3,58 одсто.

Младеновац: 65 одсто листа Младеновац сутра, договор за Младеновац 13,5 и Бирамо Младеновац 

Обреновац: 68 одсто Александар Вучић - Обреновац сутра, 17 одсто ГГ За наш Обреновац Срце отпора, и Бирам Обреновац 15 одсто - рекао је он.

На Палилули, на 25 одсто обрађених података, листа Александар Вучић - Палилула сутра освојила је 65,37, Бирамо Палилулу 21,13, Зелени за Палилулу 13,50.

Фото: Новости

Раковица: Раковица сутра има 56,5 одсто, 30 одсто има Бирамо Раковицу, Раковица наш крај 4,88, ГГ Уједињена опозиција 4,67 и Саша Радуловић 5,19.

На Савском Венцу наша листа освојила је 46,6 одсто, Бирамо Савски Венац 41,69. Ту још пролазе Зелени Савски Венац 5,87 - рекао је Шапић.

Стари град - Вучић 35,05 посто, Чувари Старог града Марко Бастаћ 17 посто, За Зелени стари град 3,16, Бирамо Стари град 38,06 посто, Саша Радуловић 2,96

- Имао сам тежак период са привременим органом, трудили смо се да Београђани то осете. Нема простора за претерану еуфорију. Еуфорични сте када "улети" тикет. Када се бавите овим послом посвећени, ништа није могло да се деси случајно. Сада је на нама да оправдамо поверење, да будем добар градоначелник свима, и онима који нису гласали за мене - рекао је Шапић и додао:

Фото: Принтскрин

- Очекујем брзо формирање градске власти, очекујем да Београд доживи инфраструктурне и квалитативне промене. Цела Србија ће искористити ЕКСПО, али Београд највише, јер је у нашем граду - рекао је будући градоначелник.

Питање "Новости"

Одговарајући на питање "Новости" о пребијању локалног функционера СНС-а Владимира Костића у Земуну и у каквом се стању налази, Вучевић је рекао да нема нових информација.

Фото: Принтскрин

- Немам нажалост, извините. Бавио сам се инфорамцијама из изборних комисија, нисам добио те податке. Ја осуђујем насиље над било ким, немам никакву дилему и очекујем да одговара свако ко је починио кривично дело. Не правим никакву разлику, а надам се да ће се наш пријатељ опоравити и бити добро. То је оголило лице оних који се боре тобож против насиља - рекао је Вучевић.

Питања новинара

Вучевић је одговарајући на питање новинара рекао да је први пут видео да се опозиција бави туђим кол центрима, а не својим.

- То иде дотле да више нећемо изгледа ни смети да идемо на изборе. Не сме вдв кампања, не смете да зовете телефоном, да имате кол центар. Вдв кампању је прву почела да ради она уједињена ДС. Али тада је то било ок, али сада када немају снагу то је недозвољено. Када имате митинг, буне се што правите гужву. Можда само хоће да се померимо и да нико не каже ни реч - истиче он.

Он истиче да када би они пружили отпор, рекли би да су "насилници, батинаши, хулигани".

- Кад вас они бију онда је то супер, а када одговорите, онда смо насилници - рекао је Вучевић.

Упитао је тужилаштво да ли ће они да одговарају, или их штити то што су опозициони политичари.

- Добар су резултат остварили, како су се понашали и шта су радили - рекао је Вучевић.

Рекао је да се нада да ће бити објављено како су евакуисали и извукли 500 девојака из кол центра.

- Било је горе неко 90их - рекао је.

Обраћање Александра Шапића

Кандидат за градоначелника Александар Шапић каже да ће листа Београд сутра имати 64 мандата у Београду.

Фото Новости

- Велика је вероватноћа да ћемо у свих 17 општина и даље ми носити одговорност. Нема места за еуфорију, за задовољство има - казао је Шапић.

Обраћање Ивице Дачића

Дачић је рекао да је презадовољан изборним резултатима, и захвалио се Вучићу.

Фото Новости

- Он је предложио стварање заједничке листе, то је била његова идеја. Желим да се захвалим свим грађанима, као и члановима СНС, СПС и свих других странака који су препознали саборност ове листе - рекао је председник СПС.

Он се захвалио и Вучевићу и свима који су дали допринос овој кампањи.

- Надам се да смо Синиша Мали и ја дали доприност, не знам где је он. Само да замолим Вучића једну ствар. Немојте да расписујете изборе сваке године, хоћу да идем у пензију. Не могу сваке године да имам срчане сметње - рекао је он кроз смех.

Обраћање Милоша Вучевића

Он се захвалио још једном свим грађанима који су учествовали на изборима и допринели демократском процесу земље.

- Не само онима који су гласали за нас, већ свима који су учествовали на изборима и показали да је Србија демократска држава. Хоћу да се захвалим у име СНС, нашим коалиционим партнерима који су били са нама, и СПС, и Заветницима, и СРС, и странци Стаматовића, Љајића, ПС, ПУПС, СНП... Хвала грађанима, али хвала и Александру Вучићу што је био уз нашу листу и подржао нашу политику - истакао је Вучевић.

Фото Новости

- Веровао је у ову политику и листу и да смо показали да је Србија изнад сваке политичке странке. Не мислимо увек исто по свим питањима, али Србија је оно што нас уједињује. Ово је велики дан и знак да Србија има право на боље сутра. Изабрала је стабилност и одговорност за оно што долази. Нема предаје и нема повлачења - рекао је Вучевић и честитао свима.

Обраћање Александра Вучића

- Више од годину дана трајали су стравични притисци везани за иборе - навео је председник. 

- Већину смо имали и после 17. децембра у Београду. Али смо сматрали да то није довољан легитимитет јер неки други нису желели да праве коалицију са нама. Сада ћемо имали 62 или 63 мандата, уместо 54 колико је било у децембру - додао је он. 

Истиче да ће СНС у Београду имати 52% гласова. 

- Оно што је за мене најубедљивија победа, иако није обхјективно најубедљивија, већ у Пећинцима, у Новом Саду и желим да честитам утз Шапића професорки Туркулов, Маји, Вучевићу... 45 мандата је у Новом Саду, скоро 53 посто гласова добити у Новом Саду... Посебно јер су у Новом Саду сви излазили обједињени у две или три колоне

Додаје да је у Нишу била најтежа политичка утакмица. 

- У Нишу ће бити мој предлог да се разговара и види како да се проблеми убудуће дешавају, јер је једна група грађана, то нису опозиционе политичке странке, оне су убедљиво поражене, добила 23 посто гласова, листа доктора Милића, што никако не смемо да ниподаштавамо и не смемо да не покажемо поштовање - рекао је Вучић. 

Указао је и на убедљиве резултате у Суботици, али и да су у осталим градовима у Војводини биле убедљиве победе. 

- Ми мислимо да је у Београду још интересантно у две општине како ће се завршити, у свим осталима већ имамо већину. Бројимо још Врачар. Убедљива је победа, само је питање један мандат горе или доле. Још се те општиснке листе пребројавају, али је извесно да је у 15 општина значајна већина за нашу коалициону листу - навео је Вучић. 

Посебно је срећан, истиче, због резултата у Ваљеву. 

Каже да је данас било тужно гледати нападе на телефонске центре.

-  Не само да је то дозвољено, хоћу да грађани Србије знају. Већ је то пожељно да постоји у свим нормалним и цивилизованим земљама - да се борите за сваки глас, да позивате своје бираче да изађу, да обезбедите већу излазност.  Не постоји ниједна земља у свету која то не ради, то раде и наши противници. Једино питање које се ту може поставити јесмо ли ми платили закуп просторијаи и телефонских линија. Ако нисмо - то је срамота за нас. Ако јесмо - онда је страшно то што сте радили данас цео дан. И за то да ви сајлама које прикопчавате аутомобиле мислите да можете да уништавате нечије техничке центре, и да мислите да сте неку Америку открили тиме што сте открили најобичнији технички центар - па ми их имамо на стотине, на хиљаде, ми се озбиљно спремамо за све изборе. Нико не може да разуме зашто сте то радили. 

Каже да сада морамо да подигнемо своју земљу и да се поносимо њоме, те да сада више нико не може рећи да су сви мандати чисти. 

Истиче да је пред нама да добијемо важну агенду раста коју радимо са Европљанима, као и такозване зелене коридоре. 

- Ускоро нам креће Панда у Крагујевцу, што ће додатно допринети нашем развоју. Он је 4,7 у другом кварталу. Даћу све од себе да се постарамо да сачувамо мир, да прескочимо ратове - наводи он.  

Истиче да нема ниједног места у Војводини где је било близу, свугде је била велика разлика. 

Једино није било апсолутно убедљиво у Нишу и Ужицу. 

- Само једни морају увек да добијају свугде убедљиву подршку  побеђују - рекао је Вучић и захвалио се народу на великој подршци.

- Хвала народу. Посебно хоћу да се захвалим женамам Србије јер су више од две трећине дама које су изашле на бирачка места гласале на нашу листу. Оне су одувек имале највећу одговорност - навео је Вучић. 

Убедљива победа СНС-а

Председник СНС Милош Вучевић саопштио је да је листа "Александар Вучић - Србија" сутра је однела победу.

- Чиста и убедљива победа. Честитам свим грађанима на учешћу на изборима.

- Осим у Бачкој Тополи, Сенти, Кањижи и Тутину, СНС је однела победу у свим градовима и општинама у Србији - рекао је Вучевић.

Он је најоштрије осудио све оне који су вршили насиље и спречавали грађане да гласају

- Они су спречавали нормалне изборне активности, упадали у кол центре, вређали, псовали, тукли новинаре. Надам се да ће сви одговарати пред лицем правде. То не можете да радите у демократским друштвима, то није могуће - казао је Вучевић.

Истакао је да се опозиција бавила прогоном неистомишљеника, уместо да су се бавили својом политиком.

- Ускоро се обраћамо са детаљним подацима. Али да истакнем, осим четири општине, чиста и убедљива победа листе Александар Вучић - Србија сутра - рекао је он.

Фото Н. Скендерија

 

Вучић на питање Н1: Вечерас ћемо да победимо још убедљивије него прошли пут

Председник Србије Александар Вучић и потпредседница СНС-а Ана Брнабић стигли су вечерас у штаб Српске напредне странке.

Председник Вучић је на питање новинара опозиционих медија рекао да нико данас није тукао народ.

Више о томе прочитајте на овде.

Богато послужење

Фото Н. Скендерија

Фото Н. Скендерија

Стигли председник Србије Александар Вучић и председница Народне скупштине Ана Брнабић

Фото Новости

Фото Новости

Фото Новости

Фото Новости

Фото Новости

Фото Новости

Пристижу функционери у штаб СНС

Сат и по времена пре затварања бирачких места почели су да пристижу страначки функционери.

Међу првима су стигли Владимир Орлић, Дарко Глишић, Владимир Ђукановић...

У штаб СНС стигли су и Арно Гујом, Дејан Томаћевић и Марко Ђурић, Никола Никодијевић, 

Синиша Мали и Ивица Дачић.

Од пристиглих функционера ту су и Александар Шапић, Никола Селаковић, Александар Вулин као и премијер Милош Вучевић. 

Фото Новости

Фото Новости

Фото Новости

Фото Новости

Фото Новости

Фото Новости

Фото Н. Скендерија

 

Фото Н. Скендерија

 

Фото Н. Скендерија

Фото Н. Скендерија

 

Фото Н. Скендерија

 

Фото Н. Скендерија

 

Фото Н. Скендерија

 

Фото Н. Скендерија

 

Фото Н. Скендерија

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (13)

Средоземно море у Египту на какво нисте навикли! 8 дана већ од 560€ All Inclusive