БРНАБИЋЕВА: Избори другог јуна више од локалних, бирамо између прошлости и будућности

Novosti online

28. 05. 2024. у 21:12

ПРЕДСЕДНИЦА Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да локални избори, који се одржавају у недељу, имају национални карактер.

БРНАБИЋЕВА: Избори другог јуна више од локалних, бирамо између прошлости и будућности

Foto: Printskrin

Она је гостујући у емисији Иностране на Радиотелевизији Војводине истакла да грађани имају испред себе јасан избор између прошлости и будућности и да верује да ће грађани дати глас за даљи развој земље. 

- Ови избори су питање које ће говорити о јединству српског народа. Мислим да сви разумеју да избори 2. јуна имају један национални карактер. Управо због времена и околности у којима се дешавају. Ја ћу подсетити све да је опозицјиа рекла да ће мај бити добар за њих, јер ће бити тежак за Александра Вучића, а у ствари тежак за Србију. Они су говорили да иде годишњица трагедија, такозвано Косово у Савету Европе па гласање у Уједињеним нацијама. Неки од њихових идеолога су рекли да ће то Вучићу одузети позитивне поене. Али председник Вучић је мало покварио планове опозиције, медутим тужно је што они ове ствари виде као прилику. Не може да буде њихова политика – што горе за Србију то боље по мене - рекла је Брнабић.

Она је истакла да је поносна што је члан Српске напредне странке, али и шире коалиције која је националне интересе ставила изнад политике

- Ја сам бескрајно срећна и поносна што сам део једне шире коалиције која се ујединила у једном дану. Нико није питао колико ће места добити, нисмо правили споразуме већ смо све оставили по страни јер је био тренутак за јединство. Морали смо да се суочимо са свим изазовима и успели смо, очигледно. Што се тиче локала, и то је важно за грађане, важно је питање канализације ,квалитета ваздуха, остала комунална питања, саобраћај... све је то важно. Али да вас питам – да ли је опозиција преставила неки план, програм? Не. Читав програм је мржња према Александру Вучићу. Ми јесмо. Ми имамо амбициозне планове – просечна плата макар 1.400 евра у Србији 2027. године, просечна пензија и минималац 650 евра. И да бисмо то постали, ми морамо сви да радимо као тим – од локала, преко Владе, парламента па све до председник - изјавила је председница парламента.

Брнабић је рекла да је у недељу пред грађанима јасан избор између прошлости и будућности.

- Позивам све људе да изађу на изборе и да кажу да ли желимо да наставимо овако, са растом плата и пензија, на здравим основама, да имамо буџет за пруге, аутопутеве, школем, вртиће, канализациону мрежу, да улажемо у науку и иновације. Али да имамо и политички земљу која је самостална, независна, јасно предељена и води политику у складу са међународним правом. Или желе да идемо у прошлост и нестабилност. За мене је избор јасан, ја се надам да ће нам грађани дати поверење и сигурна сам да ћемо показати једниство и то ће нам дати снаге да се боримо - закључила је председница скупштине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПИКСИ И ТАДИЋ, ЛИЦЕМ У ЛИЦЕ: Ево шта се десило на тренингу фудбалске репрезентације Србије! (ВИДЕО)