"ЗАПАД, А ПОСЕБНО ЕУ ВЕОМА ЛОШЕ ТРЕТИРА СРБЕ" Носилац листе ФПО на предстојећим изборима за ЕП упозорава - Таква политика изузетно опасна!

Новости онлајн

26. 05. 2024. у 09:39

ЗАПАД, а посебно ЕУ, веома лоше третира Србе, не само у вези са Косовом, већ уопштено, оценио је шеф делегације Слободарске партије Аустрије (ФПО) у Европском парламенту Харалд Вилимски додајући да читав дијалог између Београда и Приштине, како га замишља ЕУ, види као веома проблематичан.

ЗАПАД, А ПОСЕБНО ЕУ ВЕОМА ЛОШЕ ТРЕТИРА СРБЕ Носилац листе ФПО на предстојећим изборима за ЕП упозорава - Таква политика изузетно опасна!

Фото: Косово онлајн/Принтсцреен

Носилац листе ФПО на предстојећим изборима за ЕП, за Политику, истакао је да ЕУ, која тврди да је посвећена међународном праву, посматра како се манастири на Косову изнова безобзирно уништавају, док се тамошњим Србима онемогућава да остваре своја права.

- ЕУ, која тврди да је посвећена међународном праву, посматра како се манастири на северу Космета изнова безозбирно уништавају, док се тамошњим Србима онемогућава да остваре своја права. ЕУ не чини ништа по том питању, напротив, наставља да врши притисак на Србе и даје тзв косовској влади све више међународног учешћа - упозорава Вилимски.

Он сматра да је таква политика изузетно опасна.

- Читав дијалог између Београда и Приштине, како га замишља ЕУ, видим као веома проблематичан. Не смемо заборавити да је Косово срце Србије. Не говорим ово као празну фразу, већ као историјску, културну и политичку чињеницу. Запад, а посебно ЕУ веома лоше третира Србе, не само у вези са Косовом, него уопштено - подвукао је Вилимски.

Он је рекао да се залаже за апсолутну забрану проширења, посебно, како је додао, на земље које не испуњавају копенхашке критеријуме, нити се уклапају у европско-западни канон вредности.

- Кандидати као што су Албанија и такозвано Косово, или пре свега Украјина, нису спремни за приступање и били би рупа без дна вредна милијарде евра за нето даваоце као што је Аустрија. Међутим, Србију сматрамо потенцијално важним кандидатом и волели би да се придружи, иако бих саветовао Србима да не улазе у овакву ЕУ - указао је Вилимски.

Рекао је и да би волео да, у будућој Европској комисији, види комесара за миграције уместо комесара за одбрану, јер је то прави проблем Европљана, који би у будућности могао да прерасте у велику кризу ако не буде опреза.

БОНУС ВИДЕО:

ХАЏИФЕЈЗОВИЋ НАПАО ТВОРЦЕ СРАМНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ: Вучићу ни Америка, ни ЕУ, нису могли ништа

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

БУРНО ПРЕД СРБИЈА - ЕНГЛЕСКА! Пикси шокирао Енглезе, Тадић им поручио: Само пробајте!