ДОДИК ЈАСАН: Резолуцијом о Сребреници желе морално дисквалификовати српски народ

Дејана Калинић
Дејана Калинић

20. 05. 2024. у 11:32

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да прича о резолуцији о Сребреници поприма драматичне обрисе и да Српска не жели ескалацију и насиље, али да ће њене политичке одлуке бити веома освешћујуће за Бошњаке у Сарајеву.

ДОДИК ЈАСАН: Резолуцијом о Сребреници желе морално дисквалификовати српски народ

SRNA

- Муслимани у Сарајеву покушавају да то минимизирају причом како се ту не помиње народ, а све што су урадили јесте да се управо жели, посредно и непосредно, да српски народ буде морално дисквалификован - рекао је Додик, након јутрошњег руководстава Србије, Српске и представника Срба из региона у Београду.

Жеља је, истакао је Додик, да се резолуцијом морално дисквалификује српски народ до мере да ће сигурно у наредних неколико година настојати да пишу у школске програме о том и издигну на сасвим други ниво који је сада прикривен.

- Видећете да ће они одмах након доношења резолуције силним манифестацијама покушати да то етаблирају, да кажу да јесте тако - указао је председник Републике Српске.

Он је истакао да је резолуција одједном наметнута тема која ће у БиХ до те мере затровати односе између Срба и Бошњака да ће готово бити немогуће градити некакве заједничке политике.

- Након ове моје изјаве опет ће рећи како ја заговарам да то не може. Не заговарам ја, него ви покушавате резолуцијом да ставите етикету мом народу да је веома лош, да је на срамној страни историје. Ја то не желим и не мислим да је то тачно, не могу то да прихватим - казао је Додик.

Додао је да неће да сарађује са онима који стављају етикету српском народу или да ће сарађивати само онолико колико је интерес српског народа у Српској.

Додик је рекао да је на састанку било речи и о свесрпском сабору који ће бити одржан 8. јуна.

- Било је интересантно чути како ко размишља о модалитету, платформи коју ћемо креирати, о обухвату људи који треба ту да буду. Углавном, оно што је јасно, ту ће бити представници јавне власти и српски представници из Српске и Србије, али и они други из земаља у региону, Срби који су учесници парламентарног живота - рекао је Додик, пренела је РТРС.

Према његовим речима, важно је да ће то бити и на нивоу академија наука, биће одржане и посебне сесије, као и посебне сесије удружења, културно-уметничких друштава.

БОНУС ВИДЕО: БРУТАЛНА КАМПАЊА ЛАЖИ ИЗ САРАЈЕВА: Ево шта је Вучић заиста рекао

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

МОРБИДНО: Клизачица силовала колегу!