СРЕЋКУ СОФРОНИЈЕВИЋУ ПРИТВОР МЕСЕЦ ДАНА: Србин из Звечана који је ухапшен јуче на Брњаку, остаје иза рештака

Д. З.

14. 04. 2024. у 19:53

СПЕЦИЈАЛНО веће Основног суда у Приштини одредило је Србину Срећку Софронијевићу из Звеччана једномесечни притвор.

СРЕЋКУ СОФРОНИЈЕВИЋУ ПРИТВОР МЕСЕЦ ДАНА: Србин из Звечана који је ухапшен јуче на Брњаку, остаје иза рештака

фото д,з.

Софронијевић је ухапшен јуче на прелазу Брњак, а  косовске власти га терете за „напад на уставни поредак„ и више кривичних дела из октобра 2021 године.

Да је Софронијевићу одређен притвор до 12. маја "Новостима" је потврдио адвокат Небојша Влајић, његов бранилац.

Иначе , адвокат Влајић је данас после седнице одржане на захтев јавног тужиоца да се Срећку Софронијевићу из Звечана одреди притвор изјавио да нема основа за одређивање притвора Софронијевићу јер не постоји ризи од његовог бекства.

-Јавни тужилац је образложио свој захтев, ја сам се као брнаилац противио томе јер не постоји опасност од бекства, будући да је читаво време после догађаја Софронијевић живео у својој кући у Звечану где га нико није тражио, нити је он покушао да бежи звог чега сам сигуран да ни сада неће то учинити-казао је по завршетку седнице адвокат Небојша Влајић који је данас заступао Софронијевића.

Иначе, Софронијевића тзв косовске власти терете за напад на тзв уставни поредак, напад на службено лице и још неколико ктивичних дела из 13 октобра 2021 године када су припаднции тзв специјалне косовске полиције упали у Звечан и на грађане који су се побунили због упада бацили шок бомбе и пуцали на њих хуменим мецима и бојевом муницијом.

Софронијевић је тада погођен у груди, метак му је извађен у КБЦ у Косвској Митровици док се потом више месеци лечио наа ВМА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ГОТОВО ЈЕ! Алекса Аврамовић напустио Партизан, позната и наредна дестинација