ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА "КОБРИ": Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

14. 04. 2024. у 10:35 >> 10:36

ПРЕДСЕДНИК Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствује војној свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“.

ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА КОБРИ: Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Novosti

Обраћање председника Србије Александра Вучића

- Велика ми је част што сам данас овде са вама. Велика част што сам одлуком могао да вам доделим војну заставу коју сте заслужили својом професионалношћу, марљивошћу, али пре свега љубави према отаџбини. Рекао сам Ђошићу само једну реченицу - Она никада не сме да падне у руке непријатељу. Највећи гарант да то неће бити су ваша и друге јединице Војске Србије.

- Данас није лако бити припадник Војске Србије и ваше јединице, они који су нечујни, а убојити. Који мало говоре, а мног ораде. Није лако, јер се наша земља налази у сред геополитичког вртлога, притиснута са свих старан, од многих који би да јој коамдају територију до оних који кривца хоће да пронађу у Србији. Зато нам је потребно да снажимо своју војску и улажемо преко мере у заштиту нашег суверенитиеа и довратимо они који би желели уништење Србије.

- Време је да се суочимо са свима њима да им кажемо да немамо куд. Једино што можемо је да чувамо нашу отаџбину. Зато је важније да радимо још више. Добићете нови дом после 40 година. Плате војника у нашој земљи биће само још веће. Моћи ћете да издржавате породице, а оно што се од вас тражи је да на сваки позив отаџбине одговорите са "да". Нема тешко, јер ту реч нећу да чујем, како је то изговарао велики Живојин Мишић.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

- У наредним данима и недељама, а позивајући се и угледајући се на ваш дух и снагу , борићемо се свим политичким средствима да сачувамо образ и углед Србије и овај шал који сте ми дали носићемо са поносом на сваком месту - од Ист Ривера до Стразбура и Брисела, поносећи се најлепшо црвено-плаво-белом тробојком коју никада нећемо дати. Као што им нећемо дати да српски народ окарактеришу као најгори народ на свету.

- Ми ћемо као политичари да дамо све од себе, да урадимо свој посао и као мала земља супротставићемо се. Зато што образ нема цену, јер Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега. Зато ћемо се супротставити свима вама који мислите да можете да мењате историју и да нас окарактеришете као геноцидан народ.

Вучић уручио војну заставу Одреду војне полиције специјалне намене „Кобре“

Војну заставу примио је командант "Кобри" Дарко Ђошић.

FOTO: Novosti

Обраћање команданта "Кобри" Дарка Ђошића

- Захваљујући бризи државног врха након 30 година ВС раполаже савременим оружјем и оруђем.  Посебна брига води се о економском стању пирпадника. Желим јасно јасно и гласно да кажем: Хвала Вам што сте вратили достојанство Војсци Србије.

FOTO: Novosti

- Свим припадницима јединице хвала на бризи и пожртвовању. Завршавали смо задатке свуда по свету. Предсављали смо војску и државу на важним такмичењима по свету. 

- Вама у строју поручујем следеће. Онакав си какво ти је име. Ми смо Кобре, нечујни брзи и убојити. Ви сте посебни у односу на све оне који нису смели, могли. Најважнији задатак је безбедност Србије и њених грађана. На располагању својој држави ставаљмо оно највредније, наш живот.

Стигао председник Вучић

Председник и врховни командант Војске Србије Александар Вучић стигао је у 11 часова и дочекан је уз највише војне почасти.

Након тога интонирана је химна Републике Србије. Одржан је и минут ћутања за све погинуле и преминуле припаднике "Кобри".

ФОТО: Новости

Свечаност се одржава са почетком у 11 часова у касарни „Васа Чарапић“ у Београду.

Свечаности присуствују министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Такође, према сазнањима "Новости" председник Вучић обелоданиће најбитније одлуке везане за будућност Србије на рођендану "Кобри" и причати о темама од националног значаја.

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.

21. 05. 2024. у 15:25

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ШОК ПРЕД ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Најбоља српска кошаркашица у 28. години завршила каријеру! (ВИДЕО)