МАЛИ НА ПИТАЊЕ "НОВОСТИ": Огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића, како вас није срамота?

Novosti online

11. 04. 2024. у 11:26

МИНИСТАР финансија Синиша Мали на питање "Новости" како коментарише то што је Мирослав Алексић слагао да је у друштву председника Александра Вучића био Александар Бошковић, рекао је да то још једна огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића.

МАЛИ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ: Огавна и одвратна лаж Мирослава Алексића, како вас није срамота?

Фото: М. Шкорић

- Хоћу да грађани знају - још једна огавна лаж Алексића. Он је рекао на свом налогу да је у присуству Вучића у неком претходном периоду била особа из криминалног миљеа. У ствари, та особа никада није била тамо. Особа на коју је он указивао је припадник Кобри који се зове Нинослав Димитријевић. Али хоћу да сви знате, ово је кампања, ово је њихова политика која не престаје већ месецима уназад, која се своди на лаж, лаж и лаж. А зашто лажете, људи? Шта вама треба да толико лажете? Имате ли ви неку своју политику, једанпут неку истину да кажете? Мирослав Алексић, подсетићу, који је оснивач Г17 плус, па је лагао и за оних 1000 евра које су он и Динкић требали да поделе грађанима Србије, па се то никада није десило, који је опљачкао општину Трстеник заједно са својим тастом, и ево сада и ова лаж.

Истакао је да то није једина лаж. 

- Имали сте Никезића - првог дана посете Вучића Француској - који је рекао - иде Вучић Макрону да поклони ЕПС, водовод, наменску индустрију. Па зашто лажете, људи? О томе никада није било разговора, реч се једна поменула није у том контексту. ЕПС никада нисмо поменули у разговорима, а два дана смо били тамо, Водовод нико поменуо није. Зашто бре, Никезићу, лажеш? Наменску индустрију - рекли смо хоћемо да улажемо у набавку нове опреме, да јачамо нашу војску. Све што је добро за Србију, то је лоше за њих. Сваки пут су негативни, сваки пут мрзе све оно што доноси добробит Србији. Онда је у једном моменту било саопштење ДС - "Срамотно је то како сте се понашали у Француској, ви сте рекли да ми не знамо да управљамо државним предузећима и да нам треба помоћ". Па да, треба нам помоћ. Ми смо усвојили неки закон да побољшамо управљање у нашим државним предузећима. Али хоћу да подсетим људе из Демократске странке и опозиције, како су и шта су радили тамо од 2008. до 2012. када је Драган Ђилас водио ти странку. Када је пола милиона људи остало без посла. Ви сте уништили свако јавно предузеће у том периоду, свако јавно предузеће је било на ивици банкрота. Свако јавно предузеће је скоро правило губитке. И ви сте нашли да причате о томе шта, како и где, када је управљање јавним предузећима у питању.

- Онда кажу "коштало нас је пријатељство Француске и Србије због тога што је Вучић разговарао са Макроном". Како вас, бре, није срамота? Треба да будете поносни, ја сам поносан, сви грађани су поносни због начина како је Вучић дочекан у Француској. То није поштовање према њему само, то је поштовање према целој Србији, према грађанима Србије. Прилика да разговарате директно са једним од највећих лидера света. Да решавате проблеме. Да укажете на проблеме са којима се ми суочавамо - и регионална питања и питање Косова и Метохије. Да вас неко саслуша, у овим глобалним изазовима да имате да вас неко саслуша, да на такав начин пристојно, достојанствено представи нашу земљу, као што је председник Вучић. Са друге стране да имате саговорника као што је француски председник - да вас саслуша. Како вас, бре, није срамота?

Истиче и да негативна кампања против посете председника Србије Француској траје већ данима. 

- Данима траје та кампања - негативна кампања око тога шта је било у Француској. Француска предузећа запошљавају 11 хиљада људи у Србији, француске компаније нам граде метро, француска компанија је уложила толико новца да унапреди пословање аеродрома Никола Тесла. Ми ћемо ове године имати 10 милиона путника на аеродрому, пре само неколико година је било само 5 милиона. Јел' нећете стране инвеститоре, нова радна места, нове инвестиције? Та политика мржње која је осликана у свакој изјави опозиционих лидер, та осионост, та бахатост. Као што сте имали Драга Ђиласа пре неки дан у некој емисији, скинуо бубицу, бацио, па не постоји друго мишљење осим његовог. Нека грађани Србије знају - тако би изгледала Србија да они дођу на власт. Само их интересује једно - то је новац на рачуну, само њихови лични интереси. Све што је добро за Србију за њих је лоше.

- Ако постоји могућност, не знамо још, радимо на томе, да се наша војска оснажи са 12 нових ловаца, 12 нових авиона, да јачамо своју восјку, сви поносни на то, осим оних који мрзе Србију и који су представници опозиције. И лажу, лажу, бесомучно лажу. Њихова политика, осим политике насиља, када су кренули да уништавају Скупштину града Београда након изгубљених избора, јесте политика лажи. И хоћу то сви да знају - нема ниједне друге речи која осликава то. И све једна лаж сустиже другу. Господине Алексићу, престаните да лажете грађане Србије, погледајте мало себе у огледало, сетите се ко сте и шта сте. Па ако се сетите нешто шта можете паметно да напишете, нешто и напишите. Сигуран сам да ће грађани Србије и на наредним изборима у Београду дати своје мишљење о таквој политици насиља, и таквим лажима којима се служе представници опозиције - рекао је министар Мали одговарајући на питање "Новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

НОВИ СНИМАК ИЗ АРЕНЕ: Ево шта се десило када су се у ходнику срели Нанели и Лазаревић (ВИДЕО)