ВУЛИН О ХАЈЦИ КОЈА СЕ ВОДИ ПРОТИВ РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: Тражим од државе да заштити социјалне раднике

Новости онлајн

14. 03. 2024. у 11:53

"У ЦЕНТРИМА за социјални рад, као и целокупном систему социјалне заштите раде поштени, стручни, храбри и стрпљиви људи. Ми их не примећујемо и никада им не дајемо признање и пажњу какву заслужују", навео је бивши министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, коментаришући хајку која се води против радника центара за социјални рад.

ВУЛИН О ХАЈЦИ КОЈА СЕ ВОДИ ПРОТИВ РАДНИКА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: Тражим од државе да заштити социјалне раднике

Фото Танјуг

- А замислите само један дан у коме се нико не би бавио децом без родитеља, децом са посебним потребама, породицама без средстава за живот, нашим родитељима у домовима за старе. Зато престаните да линчујете социјалне раднике и систем социјалне заштите сваки пут када неко није задовољан њиховим одлукама. Социјални радник није тај који је запустио дете, није изазвао насиље у породици, није никога наоружао или увео у свет дроге, алкохолизма или коцке. Социјални радник се носи са несрећом од које су сви окренули главу и бори се за људе од којих су и њихови најближи дигли руке. Зато, тражим од државе да заштити социјалне раднике од глупих, нестручних и злонамерних. Нека сви ти лешинари који стрвинаре над туђом несрећом пусте боље од себе да раде посао коме су посветили живот. Ако већ не знају шта је људска солидарност, немојте им ни давати медијског и политичког простора да линчују социјалне раднике - поручио је Вулин реагујући на протест који је одржан испред Центра за социјални рад Нови Сад као и на хајку која се данима води против радника центара за социјални рад.

БОНУС ВИДЕО:

МАСАКР КОД ВРШЦА: Дечак (13) секиром убио 12 јагањаца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

СРБИ ПЕВАЛИ, А ОНДА... Онда су наишли Данци и десило се - ово! (ВИДЕО)