ОДИХР УДАРИО НА Н1 И НОВУ С: Вучић више од пола времена представљен негативно

Novosti online

27. 02. 2024. у 19:39

ОВО нећете прочитати на порталима Н1, Нова.рс, Данас. Ово нећете видети на телевизијама Н1 и Нова С. Јунајтед Медија је критикована је због начина извештавања и нашла се у Финалном ивештају ОДИХР-а о децембарским изборима у Србији, који ће званично бити објављен сутра.

ОДИХР УДАРИО НА Н1 И НОВУ С: Вучић више од пола времена представљен негативно

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић/Принтскрин

Након увида у финални извештај, јасно је да су избори у Србији били апсолутно регуларни, да ОДИХР као најмеродавније тело за посматрање избора не тражи никакво поништавање избора, међународну истрагу нити било шта слично попут онога што прижељкује опозиција.

Оно што је веома занимљив део доста опширног и детаљног извештаја јесте и надзор над радом медија, где је једна међународна институција коначно објективно оценила рад телевизија у власништву Драгана Шолака, те изнела шокантне статистике које јасно говоре о константном блаћењу председника Александра Вучића и опседнутошћу његовим ликом и делом. 

Наиме, ОДИХР је у извештају о изборима навео да је телевизија Н1 дала негативан приказ председника Србије Александра Вучића, владајућих странака и власти. Информативни програми Н1 су покривали председника у 23% свог укупног садржаја, док је у 55% тог садржаја он представљен негативно! Владајућа странка  била је тема за телевизију Н1 у 55% њиховог садржаја, а од тог покривања 60% је било у негативном тону. Остаје да се види како ће “независни и објективни медији” сада објаснити и ОДИХР-у како они не знају да раде свој посао и како они само извештавају о чињеницама и нису ни под чијом контролом.

ОДИХР: Н1 и Нова С онемогућили политички маркетинг

ОДИХР је такође у свом извештају истакао да су, по закону, јавни емитери дужни да свим изборним учесницима обезбеде бесплатно време за емитовање како би представили своје платформе. Поред тога, како се у извештају наводи, емитери могу продавати време за емитовање такмичарима, под условом да установе недискриминаторно ценовнике. За ове изборе, већина великих ТВ канала је омогућила такво плаћено време за емитовање. Међутим, како је ОДИХР у свом извештају написао, кабловски канали Н1 и Нова С су одлучили да то не учине. ОДИХР је додао да је ова одлука критикована од стране владајуће коалиције, да је ометала њихове напоре у кампањи, као и да је истакнуто да ови канали врше селективно покривање и пристрасност. 

Сада је и најзначајнија међународна институција за посматрање избора у потпуности оголила политику Драгана Шолака и његових медија и открили су међународној јавности оно што је грађаниам Србије одавно јасно. А то је да је једина програмска шема за телевизије Н1 и Нова С мржња према Александру Вучићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

У ПОТРАЗИ сте за станом у центру града који је довољно изолован од градске вреве, окружен зеленилом и реком, а с друге стране вам је подједнако важно да кварт има одличне саобраћајне везе са свим деловима Београда?

18. 04. 2024. у 10:00

ОБРУКАНА ЛАЖНА ДРЖАВА У ЊУЈОРКУ: Шамар за Приштину и Вјосу Османи пре почетка седнице СБ УН о Косову (ФОТО)

ОБРУКАНА ЛАЖНА ДРЖАВА У ЊУЈОРКУ: Шамар за Приштину и Вјосу Османи пре почетка седнице СБ УН о Косову (ФОТО)

У ЊУЈОРКУ се данас одржава седница Савета безбедности Уједињених нација посвећена шестомесечном извештају генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду УНМИК-а, а Србију ће представљати председник Александар Вучић.

22. 04. 2024. у 16:14

Коментари (0)

Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна