"ТЕКТОНСКЕ ПРОМЕНЕ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ" Вучић најавио: Просечне пензије 650 евра, плате 1.400 евра

Novosti online

29. 11. 2023. у 10:10 >> 11:04

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић био је гост емисије "Добро јутро, Србијо" на ТВ Хепи, где је говорио о актуелним темама, а пре свега изборној кампањи и нападима којима је изложен.

ТЕКТОНСКЕ ПРОМЕНЕ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ Вучић најавио: Просечне пензије 650 евра, плате 1.400 евра

Фото: Принтскрин/Хепи

Вучић се на почетку осврнуо на изборну кампању.

- Мислим да су сви људи знали. Први пут је неко прецизно мерио све што раде. Када то израчунате у новцу, колико је пара уложено, стотине милиона евра су потрошили за свргавање власти, свргавање мене - рекао је председник.

- Сваки дан је исто, не може ни временска прогноза без Вучића, увек сам ја крив, када је сунце, онда терамо раднике да раде по врућини. Када је снег, снег је поново изненадио Вучића и његове. Очигледно да су интереси спољних сила и домаћих тајкуна толико велики да то више нема никаквог смисла - каже Вучић.

Фото: Принтскрин/Хепи

Председник је потом истакао да би радије да говори о људима и њиховим потребама.

- Колико сутра крећу исплате 20.000 динара пензионерима, корисницима социјалне помоћи, неговатељицама, а онда и исплате за средњошколску децу. То је добра мера која је обрадовала људе. Стопа јавног дуга је 51 посто, што је невероватно упркос корони, ратовима... Зашто им смета? Смета им сваки успех Србије.

О Рибникару

Председник је казао да је држава упутила молбу Савету родитеља ОШ "Владислав Рибникар" да Бранко Анђелковић, отац погинуле девојчице Маре, буде представљен у том савету.

- Показали су ми јутрос, дошла им Милица Стаменковски на Н1 или Нову С, и онда кажу ништа није урађено за родитеље у Рибникару. Ради се о родитељима убијене деце. Ти родитељи су тражили одређене ствари за себе, требало је да буду представљени у Савету родитеља. Да имају човека. Требало је да буде Бранко Анђелковић, иначе отац погинуле девојчице. И држава Србија је упутила молбу и захтев Савету родитеља да прихвате тог човека за члана савета. Савет родитеља није желео да прихвати ту одлуку. У Савету родитеља су углавном родитељи чија деца нису убијена. И сад ти родитељи кажу - ми само желимо да држава сама ради свој посао око меморијалног центра, што ми већ радимо свакако у договору са њима. И ништа више. Али ови неће ни да чују, неће ни да слушају о чему је реч. Али када неко ништа не зна, дехуманизује вас. Толико су бринули о њима да ни саучешће нису упутили. Не, нису крили, овај из Г17 плус је то први признао, Алексић, па је затим и Лазовић и сви, њима је било тешко да упуте саучешће. А њихова листа зове се Стоп насиљу. Они су водили протесте саосећајући тобоже са родитељима којима ни саучешће нису упутили. Али то је та врста страшног лицемерја, цела кампања им се своди на неистине - истакао је председник.

Фото: Принтскрин/Хепи

О кампањи

- Они раде нешто друго, живе у свом балону у коме је истина само оно што они саопште. Баш их брига шта је стварност и реалност. Био неки стручњак из Ниша, који је тамо катанчио, са листе Србија против насиља, каже да се граде фабрике за које су они преговарали. Мене да убедите да сте људски хероји, а не људска срамота, не можете. Они не желе Србију, желе земљу која ће да буде сервилна, служи туђим интересима, а они да буду ти који ће да се богате, а народ сиромаши. Имамо 550.000 људи више запослено, иако нас је мање. То је допринело путевима, болницама, да готово у сваком месту имате мамограф, да коначно нешто урадимо за наше жене, мајке, сестре... Све смо набавили. Ово је нешто што показује бригу о људима - казао је.

"Уједињују се само због новца"

Додао је да је то борба за више од пет милијарди евра зато што наша економија добро стоји и зарађује много више.

- Зашто је толики напад на мене? Они знају да сам ја тај громобран. Код њих вредносни ставови не постоје, то је Јовановић и признао. Вредносни став је хоћу да будем власт и хоћу да будем власт са Ђиласом. Уједињују се само због новца, због себе.

"Просечна плата биће 1.400 евра"

Истакао је да ће се у Србији живети још боље.

- Просечна плата биће 1.400 евра до 2027. године. Ми морамо Експо да направимо, земља ће да процвета, биће промењена потпуно. Нама ће 2028. године метро бити готов, иако је Ђилас обећавао да ће бити готов до 2011. године. Ми ћемо да га урадимо. Урадићемо комплетно спајање, и то возовима, аеродрома "Никола Тесла" са центром града. Али ћемо да спојимо и Обреновац, па цео кружни прстен око Београда. Раде се клинички центри, болнице, граде се путеви. Они су урадили нула болница, клиничких центара, домова здравља. Једини проблем им је био ко ће да опљачка - навео је Вучић.

О КиМ

Председник је рекао да га опозиција већ 11 година оптужује да је признао Косово.

- Лако је са стране да солиш памет, у свему налазите ману. Они 11 година говоре да сам признао КиМ. У њихово време, 2008. године, Косово је прогласило независност и тада је 85 земаља признало тзв. независно Косово. У време зликовца Вучића 28 земаља је повукло признање Косова. Нама је потребан мир. Нама је потребна стабилност. Нама је потребна озбиљност и одговорност. Избори нису игра, земља није играчка. Људи на изборима доносе одлуку, то је важна акција којом ви као власник гласа располажете - додаје.

"БИА ће се бавити спорном фотографијом Микетића"

Председник је изјавио да ће се БИА бавити фотографијом која је наводно употребљена за "претњу" једном од кандидата опозиционе листе Ђорђу Микетићу.

- БИА ће се позабавити снимком, јер то није слика већ је направљена издвојено, речено ми је да је то скинуто са снимка, а тај снимак није направљен тајном камером, већ неком, како сам ја добио информацију из БИА, то је снимак направљен из близине. Он је неки свој кућни снимак употребио и он зна одлично ко га је снимао и мислим да ће БИА то показати - рекао је Вучић.

Председник је додао да је "он једна људска срамота" и да не може да говори о свему што зна.

На оптужбе да "БИА припрема доказе", Вучић је рекао да се не припремају никакви докази, и да постоје ствари о којима је срамота и да се говори.

- Хоћу да кажем људима да није једноставно све поднети. Нормалан човек који гледа, видеће да то није у реду. Ми смо направили штос са младићем који мене имитира. Погледајте који је то ниво увреда. Они могу да ми кажу шта хоће, али ја ћу наставити да се борим против њих. Они се боре за слободу медија, где 65 сати, од јутра до мрака, криве Вучића - каже председник.

Случај "паризер"

Споменуо је и манипулацију народа која је покушана причом о паризеру.

- Ви донесете и појефтините. Инфлација верујем да ће у децембру бити око 7 посто. Сви су поновили оно што смо ми урадили, само нико није смео да каже да понавља оно што је Србија урадила. Хрватска, Црна Гора... Они су рекли - Вучић нам нуди паризер. Само погледајте какви су лажови у питању. Ја сам донео 21, 22, 23 производа, и то као други или трећи сам извукао и рекао "ево, паризер ће да појефтини". Они су рекли "а што ти нама нудиш паризер". Не нудим паризер, него ће да појефтини паризер. "А не, не, ајде ти пробај паризер". "Ајде ти пробај паризер, што ти не пробаш", каже онај њихов главни уредник Ћулибрк. И онда ја пробам паризер, јер не само да се не гадим паризера, већ волим паризер, волео сам и као дечак. Онда ја пробам паризер, а они кажу "То је демагогија, што си ти пробао паризер, јер ти стварно не једеш паризер, а то народу дајеш да једе паризер". И сад ви од тога што сте спуштали цене, што сте се борили да ограничите марже, што сте се трудили да се са трговцима договорите да нешто мање зарађују, а да народ може нешто лакше да живи, јер у тим производима се налазе и јогурт и уље, со и шећер... Они наставе и кажу "ај мало паризера". Тако вам од једне лажи направе целу причу. Само што они забораве да људи у Србији нису глупи, да људи тачно знају шта је то што раде - навео је председник.

- Вучићев отац није отац, шета комшијско дете, јер га нема.. Што се тиче економије, просвете, образовања ништа нисам чуо. Добио сам само идеју да је насилник онај који главом иде на туђу песницу, насилник је Гага, а није Бјелогрлић. Све што су себи опростили, другим нису - рекао је Вучић.

О померању спомен-плоче српским војницима

Председник је поводом померања спомен-плоче српским војницима на војном гробљу у Приштини запитао коме нормалном може тако нешто да падне на памет.

- Они су нама померили споменик страдалим српским борцима из Првог светског рата, Француска и Немачка заједно. Ком нормалном човеку би то пало на памет, јер је против Срба дозвољено све. Сваки од њих који дође и каже нешто против мене, онда пустите и њихове изјаве о КиМ, о Србији. Да не помислите да је реч о неким финим људима који воле ову земљу, а не воле 'зликовца' Вучића. Него да видите да мрзе Србију, а Вучић је ту само колатерална штета и ништа више - наводи.

"Сви ће се ујединити у истом дану"

Вучић се захвалио пензионерима, девојчицама и дечацима је поручио да замоле родитеље да им нешто купе, јер је новац који ће бити уплаћен од државе њима намењен. Замолио је студенте да узму студентске картице.

- Видећемо на изборима, важно је да људи знају да ће се све друге листе ујединити у истом дану. Постоје две опције, за листу Србија не сме да стане и за неку од Ђиласових листа. На крају се све своди на исто, то више и не крију. Данас имамо скуп у Ужицу, пре тога ћу обићи сина који живи са мајком у Чачку, и Злакусу код Ужица, онда идем два дана изван земље, државне обавезе. Онда ћемо у суботу да направимо изборни скуп у Арени. Да захвалим свима на подршци. Ми ако изгубимо, ми ћемо да признамо резултате и препустимо овим стручњацима испод Ђиласовог шињела да воде државу, немамо проблем са тим, а ако добијемо поверење народа, гледаћемо да још више бринемо о људима, да урадимо све оно што смо обећали, просечне пензије најмање 650 евра, плата 1.400 евра. Ако то успемо, онда су то тектонске промене и огромни успеси за нашу земљу - закључује Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АГОНИЈА - 90 МИНУТА Пробудила се усред операције: Бол је био ужасан, желела сам да вриштим, а нисам могла

АГОНИЈА - 90 МИНУТА Пробудила се усред операције: "Бол је био ужасан, желела сам да вриштим, а нисам могла"

КАНАЂАНКА Дона Пенер доживела је заиста застрашујуће искуство током операције. Она се усред операције пробудила, а онда осећала сваки рез без могућности да се помери и сигнализира докторима да је скалпелом секу наживо.

03. 03. 2024. у 08:51

Коментари (0)

ОСВОЈ КАРТЕ И БУДИ ДЕО ХУМАНЕ МИСИЈЕ НА ФЕСТУ