ТРАЈЕ БИТКА ПРОТИВ ЦЕПАЊА СРБИЈЕ: Пре 24 године потписан Кумановски споразум и донета резолуција СБ УН 1244

С.С.Р.

10. 06. 2023. у 09:02

У КУМАНОВУ је на јучерашњи дан пре 24 године потписан Војнотехнички споразум, чиме је окончано НАТО бомбардовање тадашње Савезне Републике Југославије, а југословенске снаге повукле су се са територије Косова и Метохије.

ТРАЈЕ БИТКА ПРОТИВ ЦЕПАЊА СРБИЈЕ: Пре 24 године потписан Кумановски споразум и донета резолуција СБ УН 1244

Фото: Танјуг/Архива

Odredbe споразума ушле су затим у Резолуцију Савета безбедности Уједињених nacija 1244 која је усвојена на данanašnji дан, 10. јуна 1999. године. Ни сада, много година касније, решење косовског проблема се не назире.

Србија се залагањем за поштовање међународног права опире покушајима да се део наше територије отуђи вољом претежно Запада. Београд је успео да убеди 28 држава да повуку признавање лажне државе. Тзв. Косово сада признаје 84, не признаје их 106, док за три нисмо сигурни какав је њихов став.

Последњих дана криза на северу КиМ показује да се ситуација 24 године није променила. И даље трају преговори Београда и Приштине, на папиру је потписан Бриселски споразум као један од конкретних договора двеју страна, али Приштина десет година одбија да спроведе обавезу и формира Заједницу српских општина.

Војнотехнички споразум овластио је да међународне снаге предузимају све неопходне акције у циљу успостављања и одржавања безбедног окружења за све грађане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (4)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ИКАДА: Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)