ЗАХАРОВА: Русија се не меша у унутрашње послове Београда

Novosti online

07. 06. 2023. у 20:15

РУСИЈА се као прави и искрен пријатељ Србије не меша у унутрашње послове Београда, каже за РТ Балкан портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

ЗАХАРОВА: Русија се не меша у унутрашње послове Београда

Фото: Профимедиа/Shutterstock/Илустрација

Одговарајући на питање наше редакције о томе какву би поруку Москва послала учесницима политичког живота у Србији, који се са симпатијама односе према Русији и осврнувши се на недавни интервју руског амбасадора у Србији Александра Боцана-Харченко за РТ Балкан, Захарова је рекла да је Русија увек спремна да помогне нашој земљи, што је радила и раније, те да је Москва "заинтересована за стабилност како у региону у целини, тако и у братској земљи" Србији.

-Убеђени смо да су српски народ и изабрана власт у стању да сами решавају актуелна национална питања. У томе их ометају злонамерни страни фактори који покушавају да нахушкају на Београд екстремисте из Приштине како би утицали на руководство Србије.

Захарова је приметила да се у Србији прибегава такозваној "снази улице", што провоцира избијање "за Запад омиљених обојених револуција". То је, како је даље појаснила, инструмент за "свргавање неугодних влада", што касније доводи до замене неугодног руководства "марионетским режимом".

-И наравно, српском народу желимо снагу духа, у шта никада ни мало нисам сумњала, као што не сумњам ни сада, закључила је портпаролка руског Министарства спољних послова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

ЖИКА ИМА ОГРОМНУ ПЕНЗИЈУ: Службеник три пута проверавао - није могао да верује када је видео бројку