ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА ПАШАЛИЋ: Не користити трагедију за личну промоцију

Новости онлине

05. 06. 2023. у 13:11

ЗАШТИТНИК грађана Зоран Пашалић позвао је данас све учеснике на друштвеним мрежама да у својим објавама не користе трагедију у Основној школи „Владислав Рибникар“ за свој дневни активизам и промоцију појединачних интереса и навео да најмање што можемо да искажемо у овом тренутку јесте пијетет према жртвама.

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА ПАШАЛИЋ: Не користити трагедију за личну промоцију

Зоран Пашалић, Фото Танјуг

- Трагедија у школи 'Владислав Рибникар' дубоко је потресла целокупно наше друштво и надилази сваки појединачни или групни интерес. Зато позивам све да не користе фотографије деце жртава у циљу своје или било какве друге промоције - навео је Пашалић.

Пашалић сматра да се објављивањем фотографија деце жртава у најмању руку исказује непоштовање према жртвама и њиховим породицама, а њихови другови и породице додатно трауматизују.

- С обзиром на то да је ово трагедија свих нас, позивам све да се према њој односе у складу са традиционалним вредностима нашег друштва чија су окосница саосећајност са другима, пијетет и поштовање према нечијој трагедији. Објављивање фотографија деце жртава у потпуности одступа од ових назора - навео је Пашалић.

Подсећамо, опозициона политичарка Рада Трајковић и новинарка Биљана Лукић су објавиле фотографије деце убијене у ОШ Владислав Рибникар на својим Твитер профилима.

БОНУС ВИДЕО: Обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЗАШТО СЕ МИЈА И ЧКАЉА НИСУ ПРИВАТНО ДРУЖИЛИ: Алексићев син открио истину о њиховом односу