ВУЧИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА МУП И ПОЛИЦИЈЕ: "Само са вама се осећамо сигурније и безбедније, хвала вам на труду" (ВИДЕО)

Новости онлине

04. 06. 2023. у 11:02

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствује данас манифестацији поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције. Планирано је обраћање председника током манифестације.

ВУЧИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА МУП И ПОЛИЦИЈЕ: Само са вама се осећамо сигурније и безбедније, хвала вам на труду (ВИДЕО)

Foto: Принтскрин/Пинк ТВ

Обилазак припадника и опреме МУП

Манифестација је почела интонирањем државне химне, након чега су председник Вучић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић примили рапорт.

Председник Вучић се потом поздравио са припадницима полиције и МУП који су стајали у строју.

Фото: Принтскрин/Пинк ТВ

 

- Девојке барабар са момцима. Није то само питање равноправности, имају много више енергије. Срећан рад вам желим свима - рекао је Вучић током разговора са припадницама и припадницима МУП.

Он истиче да је важно да људи заволе униформу, и да су многи заборавили колико је то значајно - било да је у питању полиција, или војска.

Фото: Принтскрин/Пинк ТВ

 

- Још нам фале један или два хеликоптера да имамо пуну ескадрилу. Онда нико у Европи неће имати такве хеликоптерске снаге у полицији. Јел вам треба "Пума" - питао је Вучић, и кроз смех добио потврдан одговор од присутних.

У разговору са припадницима Сектора за ванредне ситуације, Вучић је обавештен да ће ускоро тај важан сектор добити 30 нових возила.

Вучић је посебно задовољан чињеницом да припадници полиције дуже домаћу опрему - од оружја, преко униформи до обуће.

- Гледаћемо да набавимо још који "145". Њиме сам више летео и више сам га користио. И када смо хеликоптером ишли ван земље, увек смо га користили. Набавићемо их још - рекао је председник у разговору са припадницима Хеликоптерске јединице.

Foto: Принтскрин/Пинк ТВ

 

Вучић и Гашић су затим прегледали и возни парк са посебним возилима, која су намењена за државни врх и стране државнике. Своје место међу тим моћним машинама нашао је и један стари полицијски "тристаћ".

Foto: Принтскрин/Пинк ТВ

Председник је затим посетио нови Командно-оперативни центар МУП, у ком припадници полиције имају приступ надзорним камерама које су постављене широм града.

Млади кадети, који се налазе у својим полицијским управама широм Србије, положили су свечану заклетву путем видео линка, након чега се обратио Вучић.

- Хвала вам на гостопримству. Дивно изгледа команди центар, а ја желим посебно да честитам овим младим људима. То је тежак, али одговоран и частан посао. И колико год грађани налазе замерке полицији, ми увек зависимо од полиције, зовемо их када нам требају, и волимо да видимо свуда полицију. Само са вама се осећамо сигурније и безбедније. Хвала вам на вашем труду, и ваша одговорност увек мора бити већа - казао је Вучић.

Foto: Принтскрин/Пинк ТВ

 

Председник додаје да ће се потрудити да се додатно поправи стандард наших полицајаца.

Након кратког обраћања председника Вучића приказан је филм о историји српске полиције и Министарства унутрашњих послова. У филму је посебан нагласак стављен на жртву коју су припадници МУП поднели током ратова деведесетих година.

Вучић и Гашић су затим на паркингу прегледали полицијска возила, међу којима су његову пажњу привукли Застава Терво и УАЗ Патриот.

- Тај УАЗ се добро показао када смо ишли на Пасуљанске ливаде. Свуда се добро показао и свуда може да се попне - казао је он.

Foto: Принтскрин/Пинк ТВ

Председник је разговарао и са припадником полиције на оклопном возилу опремљеним америчким вишецевним митраљезом "Гетлинг".

- Три хиљаде метака у минуту. Изванредно оружје. Када смо тражили од Американаца, нису хтели више да нам продају. Сада хоће да нам продају додатне количине - прокоментарисао је Вучић.

Он је потом положио венац и поклонио се пред плочом на којој су исписана имена припадника МУП који су изгубили животе током одбрамбено-отаџбинских ратова 1990-1999. године.

Вучић је доделио одликовања Бранки Савић, Александру Радосављевићу, Радомиру Поповићу, Петру Јеличићу, Зорану Костићу, Оливери Марковић Кечевић, Ивану Цвијовићу, Радославу Репцу и Драгану Бисенићу. Медаље за храброст добили су Миливоје Кујовић, Душан Васић и Вељко Марић.

Обраћање председника Вучића

Председник Вучић каже да је поносан на посао који обавља српска полиција, и да чак и он није знао за ствари које су урађене, а приказане су у филму током манифестације.

- Уз најмодернију опрему, као што ће рецимо бити најмодерније опремљена хеликоптерска јединица, ускоро добијамо и други руски "камов" за борбу против пожара. То ће спасити сасвим сигурно и животе и имовину. Наша полиција уз сву опрему, најважније је да имамо најбоље људе. Овде сте видели жене и мушкарце који су у потпуности посвећени свом послу. Спремни да се боре и са организованим криминалом и корупцијом, и увек су спремни да помогну грађанима - каже он.

Foto: Принтскрин/Пинк ТВ

Председник истиче да уз све критике, увек прво гледамо у полицију и прво их позивамо када је најтеже.

- Министар Гашић је изузетан домаћин, све функционише као швајцарски сат, све је чисто. Верујем да ће људи у полицији бити задовољнији, и да ће имати значајно повећање плата пре краја године - казао је Вучић.

Он се захвалио што је данас нешто више научио, и да колико год може наставиће да помаже српској полицији.

Вучић је одговарајући на питање новинара, рекао да људи који раде у полицији наравно увек желе бољи живот за себе и своје породице, али је њихов посао такав да обезбеде сигурност и безбедност за све друге људе.

- Верујем да ови људи као одговорни професионалци то виде, и нисам случајно рекао да ће полиција осетити додатне благодети кроз повећање плата - казао је он.

Foto: Принтскрин/Пинк ТВ

 

Председник је, говорећи о обешеној лутки са његовим ликом, која је ношена на протестима опозиције, Вучић каже следеће:

- Сит сам тих лажи да је то донео неко са стране. Имали су вешала свих ових година, сада су донели како неко заврши на вешалима. Мој посао је да такве свињарије трпим. Ја сам председник републике, и мој посао је да чак и претње смрћу трпим. Не знам да ли се то гони екс официо. Што се мене тиче то раде сваки дан. Дневно има више од 200 претњи смрћу упућених мени. Када сте председник онда морате да научите да то трпите - казао је Вучић.

Он додаје да држава предузима конкретне кораке, и да је акција одузимања оружја најбоља у историји српске полиције - одузето је чак 68.000 цеви и минско експлозивних средстава.

- Видећемо да ли ће за два или три дана бити продужен рок. Ускоро ће у Скупштини бити представљен предлог измена закона којим ћемо пооштрити казне за нелегално ношење оружја. Неко ми је рекао да не убија оружје, већ нечија глава. То ми је рекао и сенатор Марфи. Али када имате такву главу, па имате само нож, ипак не можете да почините масакр. До сада је прикупљено 2.300.000 метака. Тако да је то оно што је важно - рекао је председник.

Вучић каже да је видео много манипулација, и истиче да никада није људе звао лешинарима, већ политичаре.

- Лаж једна сустиже другу лаж. Као да смо протестовали због Иванче, што није тачно, или да сам ја био у ријалитију. Па кажу неко је гледао ријалити па је убијао. Чекајте људи из вашег ријалитија су изашле убице. Боље да не говорим шта мислим, покушавам да се научим да се суздржим од сувишних коментара. Ја сам отворен за разговоре. Знам да они то не желе, надају се у чудо и да ће преузети власт на силу, што се неће догодити. Сваки дан су им отворена врата, на коју год тему хоће да одговарају - истиче он.

Председник каже и да је поносан на чињеницу да и када се заузимају међународни путеви, полиција и држава не показују силу.

Foto: Принтскрин/Пинк ТВ

- Увек гледамо да до последњег тренутка избегнемо примену силе. Желимо да покажемо да смо различити од оних који нам често држе предавања, а убију Бога у демонстрантима. И да се вратим на питање, та лутка обешеног председника Србије мислим да најбоље потврђује диктаторску природу власти у Србији - додаје Вучић.

Он додаје да није чуо говор сина Станике Глигоријевић, већ само острашћене интерпретације опозиционих медија.

- Наиме, оно што је за мене важно, ја и као председник ове земље, као неко коме свакога дана прете убиствима, па ме на вашој телевизији зовете негативно рођеним, објављујете карикатуре да сам Хитлер, иако су моји били антифашисти. Али добро, када сте председник морате да навикнете на то. Што се тиче Братислава Гашића, рећи ћу, никада не бих дозволио његову смену. Желе да смене једног од најбољих од нас, због чега? Полиција није могла да спречи трагедију у Рибникару, полиција је свој посао урадила. Не постоји нико у свету ко би оптужио своју полицију и државно руководство за тако нешто. А да не говорим о позивању на протесте. То ће ући у историју и анале бешчашћа. Као што ће у историју глупости ући протести током короне, када су упадали у Скупштину, зато што хоћемо да сачувамо животе - истиче председник.

Вучић пита зашто на опозиционим медијима није објављено какве су убице изашле из Великог брата.

- Јесам ли ја зарадио новац на томе, јесам ли их довео у Србију. Или они које подржавате и интервјуишете испред Скупштине. Ти људи се нису позивали на другог, они су убице. Убио девојку ни криву ни дужну. А онда Миливојевић каже да сам ја играо са њом. Заборавили сте да кажете народу да је он био носилац бронзане медаље у том ријалитију. Знате ли колики труд улаже Братислав Гашић у полицију. Видите како све ово изгледа. Зашто да буде смењен, зато што је то нечији хир? Убијте ме људи, решите тај проблем. Мислите да ћете ме уплашити. Ја сам јуче био у председништву, био сам ван зграде пола сата. Ви стварно верујете да сви треба да вас се плаше, да ако опсујете или лажете да ми треба да се тресемо од страха. Постоје људи који имају част и поштење, и неће дати најгорима у овој земљи да објашњавају било шта - додаје он.

Што се тиче погибије Станике Глигоријевић, председник је рекао да не разуме шта је у питању, и да постоји пресуда.

- Немојмо се бавити теоријама завере. Поставите себи питање, да ли је могуће да председник Србије добије такве информације, изађе у јавност, а онда настави да штити убицу. Како вам то уопште пада на памет. Ја разумем немоћ када немају шта да понуде. Ниједан захтев немају за децу. Већ само гледате како да тајкун Шолак који је у дуговима заради паре. И ајде да сменимо Бату Гашића. Од та посла нема ништа, и то сам рекао први дан, и кажем и данас. Ја позивам људе, ми морамо да радимо и идемо напред. Ја све позивам да разговарамо. А нико не сме да се јави, зато што би био проглашен за издајника. Буквално као мала деца - каже Вучић.

Председник је истакао да је полиција остварила невероватне резултате, и да нисмо имали две језиве трагедије, могли бисмо рећи да смо најбезбеднија земља у Европи.

- Време тече од тада, и даље смо сви у шоку. Али не траже они оставку Бате Гашића, већ тражите моју оставку и моју главу у политичком смислу речи. Што се тога тиче, имате на тацни. Само донесите 70 потписа, ја ћу вам дати две трећине. И идемо на референдум о председнику, смените ме чисто и легално, као суза. Али нећете народну вољу, него на силу. Е од силе нема ништа. На силу сте могли да бијете Гагу Антонијевића, али за то следе санкције - рекао је он.

Вучић о тексту у Њујорк Тајмсу, каже да је новинар рекао "да нема доказе да је Вучић имао контакт или није, али пошто је ово режим, немогуће да Вучић то није знао".

- И онда нађе некога да прича како сам се тукао са хрватским навијачима. Не пада ми на памет да се извињавам навијачима Динама. Што се тиче Дијане Хркаловић, против ње тече поступак, не знам о чему говорите. Ми на Скају имамо много веће афере од тога ко је све био на апликацији. Како год суд одреди свој став, ја ћу га поштовати - рекао је председник.

Он истиче да је у полицији 99 одсто људи изузетно часно и вредно, а да се због неколико људи баца љага на њих.

- Као што је било оно у Прибоју. Али за то следе кривично правне санкције и осуда друштва - казао је Вучић, и потом причао о захтеву за формирање прелазне владе:

- Што се прелазних влада тиче, слободно могу да зауставе те маштарије. Прелазне владе неће бити док сам ја председник републике, или док сам жив. Или може мој мандат да буде прекинут онако како је то јуче предложено испред скупштине. Дакле, да поновим, прелазне владе неће бити. Неће је бити зато што то не би била влада Србије, већ би била влада интересних група, тајкуна и странаца. Ова влада би за шест месеци уништила Србију, седам или осам пута брже него ДОС што је то урадио. Ја исувише волим Србију, и можете само да маштате о прелазним владама - казао је он.

О захтевима протеста, председник подсећа да је Ружић поднео оставку, да ће од ове недеље ријалити на ТВ Пинк бити угашен, и да му трећи захтев око РЕМ-а није најјаснији.

- Да ли хоће да Шолак води РЕМ, или Миливојевић или Алексић. Понављач, а факултет је видео само када је пролазио трамвајем. Ајде да разговарамо, можда и они могу да буду у РЕМ. Шолаку да дамо мало пара, да намири свој дуг. Шта сте мислили, да ће мој дух да сломе, зато што ми прете убиством. Насекирали мог сина, па је граматички погрешио када је одговарао на то. Не може да трпи када му оцу прете убиством. Двеста пута дневно то читам и гледам. Ајде обавите то, олакшајте ми мало. Ако хоће неко да разговара, може. Али мора да се чује њихова страна, али и наша страна - каже Вучић.

Он је додао да је важно да разговарамо, како да напредујемо и радимо.

- А ако нећете да разговарате, већ вам је једини разговор скупићемо се, па те неће бити, на то можете да заборавите - каже председник.

На питање о изборима у Београду, Вучић каже да ће их имати, али ће имати још неке изборе.

- Не само оне који они хоће. Па полако, нисте ви једини учесник политичког живота у Србији. Дакле, може београдски избори, али биће још неких. И да им учиним још једну услугу, кажу да им је тешко због смањења цензуса, да кршим европске норме. Ево можемо на пет одсто да вратимо, на седам за коалиције, па идемо пред грађане Србије - казао је он.

Председник је на крају још једном честитао полицији и припадницима МУП њихов празник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (237)

НАСТАЈЕ НОВИ ОКЕАН: Пукотина цепа континент на два дела - научници измерили покрете земље и дали прогнозе (ВИДЕО)