ВУЧИЋ: Питали су ме да ли уводимо санкције Русији зато што сам четири минута стајао поред Зеленског

Новости онлине

02. 06. 2023. у 21:36

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић се приликом гостовања у емисији "Прва тема" обратио опозицији и упитао их шта заправо хоће.

ВУЧИЋ: Питали су ме да ли уводимо санкције Русији зато што сам четири минута стајао поред Зеленског

Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

- Ако не можемо да причамо на рационалан начин, шта онда остаје. Са једне стране имате добровољне даваоце туђе крви, који неће у Рударе, али на Аутокоманди хоће. А неко трећи мора да се бори и понаша за нормалну Србију, за ону која не жели рат, али такође не жели ни да преда националне интересе. Нажалост, у ери друштвених мрежа имате два екстрема, и она нормалност у средини остаје огољена, јел све смете бити само не пристојни и рационални. И шта год урадио и како год, никада не би било довољно добро - казао је председник.

Вучић наводи и пример за то што је рекао.

- Јуче сам разговарао са 38 европских лидера. И онда Ксавије Бетел ме упозна са Зеленским, рукујемо се, упознамо, и у четири минута разменимо основне ставове. Коректан разговор. После сат времена добијам поруку да људи питају шта имам да се рукујем са Зеленским. Ја питам шта кажу они којима је Зеленски херој? Они ћуте. Шта хоћете уствари? Да се не рукујем са председником велике земље која Србији ништа нажао није учинила. Шта хоћете од мене, и од било кога другог. И онда дођем до Дучићеве реченице: "Ми Срби имамо тенденцију да или убијемо или унизимо велике владаре, а онда их опевамо у десетерцу и проглашавамо за светитеље". Не мислим на себе ту, о томе ће будуће генерације да суде. Смета и када се рукујем са Путином. Па онда пошто сам видео Зеленског добијем питање хоћу ли увести санкције Русији. Зато што сам стајао четири минута поред Зеленског? Не вреди, шта год да урадите, увек је исто - рекао је он.

Председник је рекао да је Зеленског видео први пут у животу, да су разговарали о територијалном интегритету, УН али не и о санкцијама Русији.

Вучић је поновио да Србија већ 16 месеци није увела санкције Русији иако су многи лагали да ће се то десити:

- Први пут смо се видели у животу. Србија није променила своје одлуке. Наслушао сам се прича, то ћете сутра, али Србија већ 16 месеци није променила своју одлуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (120)

ПРЕД САХРАНУ ПРИМЕТИЛИ ДА ПОКОЈНИЦА (90) ДИШЕ: Полиција истражује бизаран случај у Сарагоси