ЏОН КИРБИ: Градоначелници да раде на алтернативним локацијама, уклонити полицијске снаге

Novosti online

01. 06. 2023. у 00:04

ПОРТПАРОЛ Савета за националну безбедност САД Џон Кирби изјавио је да Америка остаје при свом ставу да премијер Аљбин Курти и Влада Косова морају да обезбеде да изабрани градоначелници у општинама на северу обављају своје дужности са алтернативних локација, као и да уклоне полицијске снаге из близине зграда општина, пренео је РТВ21.

ЏОН КИРБИ: Градоначелници да раде на алтернативним локацијама, уклонити полицијске снаге

Фото Танјуг/АП

На питање у вези са Куртијевом оценом са ГЛОБСЕЦ форума у Братислави, да је одлука САД о санкцијама Косову "претерана", Кирби је рекао да није чуо изјаву косовског премијера, али да и даље стоје реакције америчких званичника.

-Нисам видео његове коментаре, али ћу поновити нашу реакцију да све стране морају хитно да предузму мере за деескалацију, рекао је Кирби.

Поновио је да САД најоштрије осуђују јучерашње нападе на трупе Кфора.

-Напади у којима је повређено неколико припадника мировних снага су апсолутно неприхватљиви. Премијер Курти и Влада Косова морају да обезбеде да изабрани градоначелници обављају своје дужности са алтернативних локација ван општинских зграда и да уклоне полицијске снаге из близине, рекао је Кирби.

Он је навео и да САД желе да виде деескалацију ситуације и престанак насиља.

-Ово је наша реакција. Тешко је мислити да је ово на било који начин претерано, рекао је портпарол америчког Савета за националну безбедност Џон Кирби.

kosovo-online.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО ЦЕЛИВА ИКОНА: Игуман открио у чему многи верници греше