ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ИЗБОРНУ ПОБЕДУ ЕРДОГАНУ: Турска изузетно важан партнер за Србију

Танјуг

28. 05. 2023. у 19:29

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић честитао је изборну победу председнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану и пожелео му успех у обављању одговорне дужности.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ИЗБОРНУ ПОБЕДУ ЕРДОГАНУ: Турска изузетно важан партнер за Србију

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

-У своје и у име грађана Републике Србије, упућујем Вам срдачне честитке поводом поновног избора за председника Републике Турске, са жељом да и у овом мандату останете посвећени даљем развоју Ваше земље и добробити њених грађана.

Поверење народа собом носи највећу одговорност за сваког државника, поготово када је стечено током бројних изазова које су нам свима донеле претходне тешке године и околности на глобалном плану", навео је Вучић.

Он је истакао да је за Србију Турска изузетно важан партнер, не само у области економских и билатералних односа, већ и на међународној политичкој сцени, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.

-Надам се да ћемо поред постојећих великих пројеката, заједно радити на новим подухватима који ће убрзати снажан развој целог региона, али и зближити људе и повезати економије на добробит свих наших грађана. Као поуздан и озбиљан партнер Турске на Западном Балкану, Србија остаје одлучно опредељена да посвећено ради на даљем ширењу и јачању наших односа, заснованих на узајамном разумевању и уважавању, као и искреним пријатељским везама са турским народом. Још једном Вам честитам на избору, уз позив да поново посетите Србију, како бисмо наставили заједнички да градимо бољу будућност за наше грађане, наводи се у честитки председника Републике Србије Александра Вучића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (212)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО ЦЕЛИВА ИКОНА: Игуман открио у чему многи верници греше