ХРВАТИ ПИШУ, ШОЛАКОВИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Нападају Вучића јер је бранио Србе док су их они убијали и протеривали са огњишта

Новости Онлајн

28. 05. 2023. у 11:53

ПОРТАЛИ блиски опозицији међу којима је Нова преносе вести са хрватских медија у којима се позива на поделу Србије, где се врађају и понижавају грађани наше земље.

ХРВАТИ ПИШУ, ШОЛАКОВИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Нападају Вучића јер је бранио Србе док су их они убијали и протеривали са огњишта

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Наиме, медији у власништу Драгана Шолака преносе хрватске портале који подривају усташтво у тој земљи, а који свакодневно износе неистине о председнику Србије Александру Вучићу. Данас тако Нова С преноси текст у коме хрвати Вучића назива "врагом":

Фото: Принтскрин

– Но 20 и коју годину касније од те легендарне Балашевићеве песме Србија на прагу опет има врага. Оног који је тих деведесетих шетао по најгорим ратиштима по бившој Југославији, а сад се, као, залаже за мир и благостање – пише у тексту.

За Хрвате, а и Шолакове медије Вучић је враг, а смета им то што је бранио Србе док су их они убијали и протеривали са огњишта.

Фото: Принтскрин

У срамном тексту даље објашњавају да нису задовољни пристојном Србијом, већ да се радују искључиво протестима опозиције.

– Невероватно је било видети огромну психо-социјалну разлику у маси која се пред Народном скупштином скупила у петак и у суботу. Имали смо утисак као да смо у неком другом граду и у некој другој земљи разговарајући с демонстрантима. Њима није био никакав проблем да причају за неки хрватски медиј, док су они дан раније на такав упит упућивали само мрке погледе.

Фото: Принтскрин

После оваквих текстова које се могу читати на порталима који пропагирају усташтво, којима је циљ да шире мржњу и позивају на рушење демократског поретка у Србији, још једном ћемо подсетити на речи владике бихаћко-херцеговачког Сергија из децембра 2020. године, а који говори о нападима на председника Србије:

"Док год распињу Александра Вучића, знам да нам је добро кренуло, да нам иде, да смо ту где јесмо. Кад ућуте, знаћу да није како треба, да нестајемо и да нас неће бити. Вучићево распеће је наше васкрсење!"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (94)

ДИРЉИВ СНИМАК: Како су ученици испратили омиљеног професора у пензију - само што није заплакао