УХАПШЕН СРБИН ИЗ ЗУБИНОГ ПОТОКА: Српска листа - Ако га не ослободе следи општи устанак

Д. З.

01. 04. 2023. у 21:05

У СЕВЕРНОЈ Митровици данас око 17 часова је ухапшен Србин М. Б. (36), кога такозвана косовска полиција сумњичи да је запалио три аутомобила у Лепосавићу, а из Српске листе вечерас су упозорили власти у Приштини да ће, уколико не ослободе ухапшеног и не престану са малтретирањем српског народа, уследити реакција свих Срба.

УХАПШЕН СРБИН ИЗ ЗУБИНОГ ПОТОКА: Српска листа - Ако га не ослободе следи општи устанак

Фото: Танјуг

- Након што смо прикупили податке о данашњој отмици Србина од стране Куртијевих специјалаца желимо да нагласимо да српски народ упозорава Приштину да ће, у случају да не ослободи неосновано ухапшеног, кога су данас Куртијеве јединице отеле на северу Косова и Метохије и не престане са малтретирањем српског народа, изазвати реакцију свих Срба - наводи се у саопштењу Српске листе.

Истичу да то неће бити "неко упозорење" већ општи устанак за заустављање репресије Аљбина Куртија над недужним грађанима.

Наиме, ухапшеног Србина они сумњиче за више кривичних дела, за умешаност у случај напада ватреним оружјем на јединицу тзв. Косовске полиције, када су два полицајца рањена. Из Српске листе тврде да је Србин из Зубиног Потока ухапшен без иједног доказа и оптужен га за тешка кривична дела.

- Институције тзв. Косова настављају са малтретирањем српског народа у намери да пред наставак преговора у Бриселу изазову реакцију српског народа на северу Косова и Метохије - саопштила је вечерас Срппска листа.

Из СЛ додају да "Куртијев режим до сада није решио ниједан напад на Србе, а којих је било на десетине, али када треба прогонити Србе без доказа ту делује под хитно. "

- Очигледно да је његова намера да изазове хаос, а ситуација на терену говори да није далеко од тога. Од скоро Приштина у намери да обмане јавност иде корак даље, па и у случајевима када су оштећени Срби он као осумњичене неосновано хапси Србе и покушава да спинује реалност на терену скривајући праве кривце за напад на Србе и српску имовину - закључује се у саопштењу Српске листе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (3)

БИЛО ИМ ЈЕ ЖАО ДА МЕ МАЛТРЕТИРАЈУ Коља о хендикепу: Гледам на то као на предност