ВУЧИЋ ОБИШАО РАШКИ ОКРУГ: Председник у Краљеву најавио нове инвеститоре, путеве и подизање централне Србије (ВИДЕО)

Novosti online

31. 03. 2023. у 14:32 >> 15:32

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић посетио је Рашком округу.

ВУЧИЋ ОБИШАО РАШКИ ОКРУГ: Председник у Краљеву најавио нове инвеститоре, путеве и подизање централне Србије (ВИДЕО)

Горан Шљивић

Вучић у Краљеву

Након доласка председника, интонирана је химна Србије "Боже правде".

Присутни су скандирали "Ацо Србине".

- Даме и господо, хвала вам на дивном дочеку. Ови момци као да на стадиону воде навијање. Ја ћу да замолим за једно 15-20 минута пажње. Не бих да будем неодговоран као многи у овој земљи. Хоћу да вам кажем шта се збило у земљи и свету, да би Србија ишла напред и да породица буде сигурна. Ситуација је компликована и постаје све тежа, а рату у Украјини се не види крај, додатно се усложњавају односи између великих сила на све директнији начин. Наравно, ми као мала земља морамо да пронађемо своје место под сунцем, да опстанемо и останемо своји и да сачувамо своју независност и самосталност, а то је када вам не бирају министре са стране, када одлучујете које ћете путеве да радите, а не само да сачувате територију. Где год да се појави неко од политичара они причају оно што би ви желели да чујете. Нико није урадио ни километар пута, а сада ћемо завршити Прељину за годину и по дана. Али ја знам да то сви већ видите и знате да ћемо то урадити. Хоћу да знате и чујете, када градите путеве, знате ли колико проблема имамо да нађемо каменолом, хоћемо да имамо путеве а да не дамо камен. Око свега је мука, али смо успели да то радимо. Не мислите да други нису хтели да ураде, али они опет ништа нису урадили. Политика није списак жеља, то је оно што ћемо да урадимо за нашу децу и што остаје иза нас. У овом тренутку наша земља у региону најбрже напредује и то сви виде и ови около што им се не свиђа али и ови другима. А ево зашто. Чули сте да су Бећировић и Курти подржали Мила јер ако не победи владаће срспки свет. Слушам све провокације али не одговарам, рећи ћу у понедељак јер не желим да се мешам. Замислите да сам ја то рекао на било коју страну. Нема места у свету где ме не би обесили, медији који би о томе писали, а овако то је нормално да они раде, а Србија не сме ништа да каже. Србија увек мора да буде неко слабији у региону, јер јачањем свих њих против Србије праве дисбаланс, како би нас контролисали. То је смисао свега. Ја никад нисам употребио синтагму "српски свет". Чиме их угрожавамо? Бржим економским растом, вредним рукама наших људи, јер стварамо већу вредност од њих и зато смо криви. 22. априла је дан војске и показаћемо шта производимо и шта смо купили, а они кажу Вучић зликовац држи параду на месту где су убијени Албанци. То место нема везе са тим. Немогуће је објашњавати колико лажу. Али тиха вода брег рони. Ми радимо и не стидим се да кажем градимо јаку војску јер би били шака зоби и свако би могао да нас порази а једва би чекали.

Горан Шљивић

- Морамо да будемо много паметни. Морамо да се залажемо за мир. Имате две групе људи у Србији и обе су неодговорни и неозбиљни. И једни и други морају да буду побеђени. Ја сам изашао са идејом одговорне политике, јер морамо да чувамо мир и државне интересе, да повећамо плате. Ми смо тек сада успели да распетљамо шта се дешавало и да регулишемо штету људима који су имали последице земљотреса јер је било крађе. Пут Чачак-Адрани, па Трстеник и до Рашке брза саобраћајница, све ће то бити. Хтели сте затворени базен и добићете га, али пре тога оно што је важније је дијагностички центар и са њим крећемо одмах, али морам да проберим цене које ми се не слажу. Ове две фабрике које смо довели запослиле су преко 5000 људи, али и домаћи Гир, гледаћемо да помогнемо још више. Обезбедићемо једног капиталног инвеститора који би запослио и школоване и људе са средњом стручном спремом како би повећали просечну плату. До краја 2025. просечна плата биће 1000 евра, за само две године. Просудићете сами. Мораћемо много више да уложимо у Централну Србију да би људи овде живели, а не одлазили у Београд. Слушали сте најгоре оптужбе, па су рекли да сам издајник да сам потписао. Али ништа они вама не могу да покажу. А док су они владали 65 земаља је признало Косово, а онда дан после тога дође председница Грчке каже да остају при свом ставу исто као и Шпанија. А зашто лажете и измишљате? И онда дођете до закључка - њихова срећа је у српској несрећи, јер је то једини начин да их неко примети. Зато се надају српском неуспеху. Они кажу биће све најгоре и томе се надају. Баш их брига за чињенице и све. Ви сами размислите ко ће да сачува оно што мора да се сачува.

Горан Шљивић

- Деце за бацање немамо, не желим да носите пушку него рачунар у руци. Да имамо будућност и ви и ваша деца. Мислите да они имају идеју или идеологиу. Они ће у понедељак да седну и да кажу да хоће да ме сруше и да хоћу независно Косово. А онда ће сести са најгорим европејцима и продају за било шта. Али не могу да промене овај народ који хоће слободну вољу. Данас су се сви појавили и рекли да морам да уведем санкције Русији и говоре ми да су ми лоша оправдања. И ја кажем можда сте у праву али сматрам да је она исправна јер сам се водио интересима Србије и не занима ме да се правдам. Председник независне слободне и слободарске земље и не правде се никоме. Ја сам лично писао закључак и немам на кога да пребацим кривицу. Поштујемо све али имамо своју политику. Зато ја желим да нови покрет знају шта је љубав према земљи и желе слободарску Србију. Биће свакаквих одлука али морамо да се измигољимо, да не бисмо угрозили будућност наше деце, један тренутак непажње може да нас одведе у катастрофу. Не желим да ме тако памтите, већ по пругама путевима и свему добром што сам урадио. Србија мора да остане на свом европском путу, али мора да чува традиционалне пријатеље и да води озбиљну политику. За ове што кажу да се плашим избора па кажу да сам их заказао за септембар - ај одлучите се хоћете или не. Јер вам гарантујем да ћемо вас победити и то убедљивије него иначе. Пред нама је много тога неизвесног и питање је како ће се све одвијати, али знајте да ћемо не заклињући се, сем на устав, да ћемо знати да чувамо своју земљу. Ја сам без вас ништа, ја без вас не постојим, ви сте моја снага и енергија. Ви мислите колико год да ми је тешко да се концентришем, али када видите људе који размишљају као ви онда вам је лакше. Ја живим за историју и то како ћете да причате шта сам урадио. Различита нам је мотивација, они живе да буду богатији, а ја како ће бити о мени писано у историјским уџбеницима. Зато ћемо вас победити! Заборавимо сам да кажем, урадићемо Маглич, направићемо најлепше место у Србији, реплику села из тог периода, да подигнемо долину Јоргована, Матарушку и Богутовачку Бању. Остаје још Гоч.

-  Позивам вас да заједнички побеђујемо, да наша најлепша Србија побеђује, а ви што нам претите побеђиваћемо вас јер Србија заслужује најбоље, а то сте ви народе.

Горан Шљивић

Вучић обишао етно село и музеј "Топлина душе"

Председник Србије Александар Вучић данас је у оквиру посете Рашком округу обишао село Павлица, као и етно село и музеј "Топлина душе".

Вучића је испред етно села дочекао власник и домаћин етно села Зоран Кошанин и становници Павлице, а са председником су у обиласку и министарка пољопривреде шумарства и водопривреде Јелена Танасковић и министар туризма и омладине Хусеин Мемић.

Фото: Новости

Фото: Новости

Сеоско туристичко домаћинство "Топлина Душе" налази се у селу Павлица, на око  седам километара од Рашке. Састоји се од породичне куће, мини зоо врта и етно музеја који чини 11 објеката, старих брвнара са различитим мотивима. Међу њима се издвајају воденица са воденичким точком и жрвњом, бачија (млекар), ковачка радионица са ковачким мехом, соба са креветима и сламарицом, столарска радионица, надстрешница од делова салаша и друго. Све брвнаре су у свом изворном облику, украшене предметима карактеристичним за конкретан објекат, док породична кућа служи за смештај гостију.

Фото: Новости

Питања медија

Председник је рекао да се сва кампања у Црној Гори своди на Србију и Александра Вучића.

- То нам је суседна, братска земља. Желим им све најбоље. Народ нек одлучи ко ће бити председник. Ми се у то не мешамо - казао је председник.

Он каже постоји прича о лажном балансу у ком Србија увек мора да буде слаба, да ћути и не сме нешто да каже.

- Сви други имају права да кажу шта год им је воља. У понедељак ћу честитати новоизабраном председнику - рекао је Вучић.

Он је истакао и да ће подизање оптужнице против бившег председника САД Доналда Трампа допринети новим политичким турбуленцијама у тој земљи, али да је то унутрашње питање САД.

- Сигуран сам да би они имали став да се тако нешто код нас дешава - рекао је Вучић.

Председник је рекао да његови политички противници тврде да је он крив када Курти спроводи терор над нашим грађанима.

- Да кажем да идемо оружјем, одједном би ти исти заборавили на наше грађане са Косова и Метохију и рекли да враћам Србију у деведесете. Имају уиграну матрицу. Код њих приниципи и политика не постоје. Добили смо потврду ЕУ да смо ми у праву - казао је Вучић.

Фото: Принтскрин

Он је рекао да ће увек бити уз српски народ на Косову и Метохију, те истакао да наш народ трпи велики притисак од власти у Приштини.

- Нисам разумео где је ту наша кривица? Свим срцем, свом снагом смо радили све што смо могли и добили признање ЕУ да смо у праву. Па, шта још очекујте од мене? - питао је Вучић.

Он истиче да је ситуација у свету таква да је велика нервоза свуда. Вучић подсећа на изјаву кинеског председника Си Ђинпинга да "Кина мора бити припремљена за рат".

- Предстоји нам једно од најтежих пролећа у политичком и војном смислу. Ми треба себе да чувамо додатном бригом о грађанима, чувањем мира, разговором са људима, додатним улагањима, растом БДП... - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин

Коментаришући изјаву Драгана Шормаза који га је напао због неувођења санкција Русији, Вучић каже да је СНС "странка демократске оријентације". Он је рекао да Шормаз неће сносити последице због неуобичајеног чина јавне критике председника своје странке.

- Ја се не правдам ни њему, ни било коме другом због политике коју водим - рекао је Вучић.

Истиче да се поноси слободарском политиком Србије.

- Не пада ми на памет да се њему или било коме сличном правдам - рекао је Вучић.

Вучић: Желимо да овај посао завршимо што пре

Председник се извинио муслиманима што се ова манифестација у време Рамазанског поста.

- Желимо да овај посао завршимо што пре. Желим вам мира и благостања, желим вам да чувате своју веру и да увек будете своји, на својим огњиштима, баш онако као што православним верницима желим срећан предстојећи Васкрс и веома сам поносам када заједно видим овде муфтију и игумана. Само у миру, поштовању и разумевању можемо да напредујемо - казао је Вучић.

Новости

Новости

Новости

Новости

Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Вучић је рекао да зна да ће тешко да освоји срца Бошњака и да није дошао да се додворава народу.

- Дошао сам због резултата. Када прође мој мандат као председника Републике, волели ме или не моћи ћете да сагледате ко је шта оставио иза себе - казао је Вучић.

Председник је најавио добијање дозволе за Општу болницу "Нови Пазар" да буде болничко-клинички центар. Вучић је најавио да је у болницу у Пазару уложено 7 до 8 милиона евра уложено више него у Клинички центар у Нишу.

- Сјеница има школу са затвореним базеном. То је готово за само три месеца. О путевима да не причам - казао је Вучић.

Фото: Новости

Председник каже да никад толико није било рађено ни у Пазару, ни у Сјеници, али да није сигуран за Тутин. 

- Поносан сам на то што заједно радимо. Уложићемо 50 милиона и у велелепну Алтун-алем џамију. Мислим да је важно да председник једне земље покаже поштовање према свима који у тој земљи живе и да покаже да су сви једнаки - казао је Вучић.

Он је најавио и нови, модеран стадион у Новом Пазару. Истакао је да ће стадион бити завршен пре рока, као и онај у Лесковцу.

- Наше је да подигнемо Пазир, Сјеницу. Нисам заборавио шта све треба да урадимо у Тутину. Мислимо, радимо и борићемо се. Живео Пазар и живела Србија - казао је Вучић.

Вучић стигао у Нови Пазар

Вучић у Новом Пазару присуствује обележавању почетка радова на реконструкцији и доградњи Опште болнице „Нови Пазар“.

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Директор Опште болнице "Нови Пазар" Мехо Махмутовић рекао је да је ово историјски чин.

- Ово је највећа инвестиција, не у нашем граду, него у целом региону, а у здравству једна прекретница - рекао је Махмутовић и подсето на велика улагања у здравству, како у инфраструктури, тако и у набавци нове опреме.

Фото: Новости

Он је најавио и израдњу новог хирушког блока. Такође, рекао је да је примљен велики број младих лекара, а напоменуо је и да је Вучићу ово четврти пут да као први човек ове земље долази у општи круг болнице у Пазару. Подсетио је и на изградњу дијагностичког центра.

- Вучић је доказао да с правом носи звање почасног грађанина Новог Пазара - казао је Махмутовић.

Народ чека Вучића

Велики број грађана окупио се у Новом Пазару, како би дочекао председника.

Новости

Новости

Новости

Новости

Он ће у селу Павлица обићи сеоско-туристичко домаћинство „Топлина душе“.

Вучић ће посетити и Краљево, где ће се у Спортском центру "Ибар" обратити грађанима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (512)

САМО ТИ, СИНЕ, РАДИ СВОЈ ПОСАО Славимо Светог Новомученика Вукашина Јасеновачког