БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

Танјуг

30. 03. 2023. у 14:08

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

Фото: Принтскрин

Сајт је покренут у Приштини, а 860 је број на бар-коду српских производа. Поред имена сајта, приказана је и фотографија која асоцира на оружане сукобе из 1999. Грађани се позивају да не купују кондиторске производе, флаширану воду, разне сокове, јестиво уље, па чак и фарбу за косу!

На сајту "Бојкото 860", на списку производа које не би требало куповати су кекс, чипс, смоки, разни сокови, јестиво уље, па чак и фарбе за косу, али и кока-кола, фанта, швепс.

"Сваки производ увезен из Србије јесте инвестиција за набавку наоружања српске војске! Бојкотујте производе Србије!

Бојкотујте 860 бар-код! Престаните да финансирате српску војску", поручују аутори сајта.

Председник Асоцијације српских привредника општине Грачаница Саша Секулић каже за Танјуг да ово није ништа ново:

- Знам да је то било и раније, сећате се случаја са увођењем такси, а пре пар месеци имали смо и забрану продаје јестивог уља произведеног у Републици Србији. Међутим, нико не говори о томе да имамо и бојкот српских пољопривредних производа на српској пијаци. Задњих месец-два ви немате више Албанаца који долазе на српску пијацу у Грачаници да купују производе - рекао је Секулић.

Према његовим речима, то је популистичка политика многих албанских партија које на све начине покушавају да што мање производа из Србије дође на простор тзв. Косова, али и да се што мање продају производи Срба који живе на Косову и Метохији. Како каже, овакви потези нису нормални.

- Мислим да у 21. веку треба да буде потпуна слобода кретања, робе, новца и капитала, а људима још пада на памет да бојкотују неке производе. То нема логике и потпуно је свеједно да ли производи долазе из Србије или било које друге државе. За мене је то ненормално и мислим да то неће успети као што до сада многе ствари нису успеле - закључио је он.

(Итнормер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (12)

ШТА РАДИ ОВАЈ ЧОВЕК... Новак Ђоковић не само да је стигао на Вимблдон, већ тамо - нема мира (ВИДЕО)