ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ПОЛИТИЦИ БРИСЕЛА ПРЕМА КИНИ: Вучић скренуо пажњу на изјаву Фон дер Лајенове која је многима промакла

Новости онлине

26. 03. 2023. у 11:53

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је у данашњем гостовању у "Викенд јутру" говорио између осталог и о промени политике Европске уније према Кини.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ПОЛИТИЦИ БРИСЕЛА ПРЕМА КИНИ: Вучић скренуо пажњу на изјаву Фон дер Лајенове која је многима промакла

Фото: Профимедиа/Илустрација

Он је скренуо пажњу на чињеницу да је Урсула фон дер Лајен НР Кину назвала стратешким ривалом, што је амерички термин.

- Америка ће бити доминантна у никад јаснијем облику, и биће исти однос Европе и САД према Кини. Биће интересантно. Зато ће бити интересантна посета Кини Урсиле фон дер Лајен и Макрона. И ми морамо да гледамо себе, како ћемо да сачувамо своју земљу - рекао је председник.

Говорећи о геополитичкој ситуацији у Европи, Вучић је истакао да већ у јуну очекује да ће Украјина добити велики замах на европском путу, пошто је војна победа практично немогућа.

- Мислим да ће бити донете одлуке о хитном почетку преговора и хитном уласку у ЕУ. Американци праве један блок унутар Европе, посебан блок који ће чинити Пољска, Балтичке земље и Украјина. Имаћете земље које су веће од Француске по броју становника. Ако додате томе и Румунију, онда тај квинтет или секстет постаје најмоћнији у Европи, а под директним је утицајем Америке - истиче Вучић.

БОНУС ВИДЕО: ЗАЈЕДНИЧКИ МАНЕВРИ - Руски и кинески војни бродови у Источном Кинеском мору

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (346)

НЕМА ПРЕДАЈЕ! Читава престоница се сакрила због невремена, али не и ова девојка - она је имала јако важан задатак (ВИДЕО)