ПЕТКОВИЋ О КУРТИЈУ: Док се упире да не формира ЗСО, уплиће се у своје лажи и недоследности

М.С.

23. 03. 2023. у 15:54

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да се Аљбин Курти све више уплиће у своје лажи и недоследности док се својски упире да побегне од обавезе формирања Заједнице српских општина, онако како је то предвиђено у потписаним споразумима из Брисела 2013. и 2015. године.

ПЕТКОВИЋ О КУРТИЈУ:  Док се упире да не формира ЗСО, уплиће се у своје лажи и недоследности

Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

- Јасно је да онај који је ЗСО називао детињаријом, тврдио да Бриселски споразум не постоји у Приштини сада има проблем да својој јавности објасни зашто је у Охриду пристао да формира ЗСО према једино валидним документима, првом Бриселском споразуму и пратећим споразумима. Да је то тако, потврђују и међународни представници у својим изјавама и не постоји та временска машина која Куртија може да врати 10 година уназад како би изнова написао Бриселски споразум -  рекао је Петковић.

Он је нагласио да када Курти покушава да оспори принцип формирања Заједнице српских општина, "јасно је шта га жуља чињеница да Београд неће признати такозвано Косово, као што се неће ни сагласити да Приштина постане члан Уједињених нација, док год је Александар Вучић на челу Србије".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (12)

УЗДРМАЛИ СМО ВУЧИЋА, ДОШАО МУ ЈЕ КРАЈ: Уредник портала Телеграфи из Приштине радује се протестима у Београду