Канцеларија ЕУ на тзв. Косову и Мисија Оебс одговориле на писма градоначелника Лепосавића

Д. З.

21. 03. 2023. у 16:49

КАНЦЕЛАРИЈА ЕУ на тзв. Косову и мисија Оебс одговориле су на писма предсендика општиле Лепосавић Зорана Тодића поводом одлуке приштинских привремених власти о експропријацији око 84 хектара имања на подручју ове општине.

Канцеларија ЕУ на тзв. Косову и Мисија Оебс одговориле на писма градоначелника Лепосавића

ФОТО Д.З.

Како је у изјави Новостима истакао председник Тодић, и мисија ОЕБС и Канцеларија ЕУ изражавају забринутост због поменуте одлуке тзв. Владе у Приштини доносно кршења имовинских права Срба на подручју општине Лепосавић.

- У одговорима које сам добио од представника ЕУ и ОЕБСА наводи се њихова забринутост и указује да од почетка прате процес везан за експропријацију али и указују да у овом процесу приштинска тзв. Влада не поштује чак ни сопствене законе. Такође у одговору се указује да су представници ОЕБСА и ЕУ били на дебатама поводом одлуке о експропријацији које су одржане у Лепосавићу а на којима представници приштинске власти нису дали конкретно појашњење за које потребе желе да изврше експропријацију земљишта - истиче за "Новости" председник Тодић који напомиње да је још 14. фебруара упутио писма на адресе свих међунаорндих организација и представника на Косову и Метохији у којима указује д априштинске власти мимо свих закона, односно нелегално, противправно желе да експропријишу око 84 хектара имања на подручју ове општине а што представља јендострану одлуку и мимо воље власника имовине.

Такође, суштинске примедбе у писменом обраћању председника Тодића свим међунаорндим актерима, односне се да одлука о експрипријацији представља отимачину српске имовине без икаквог објашњења и прваног основа али и без интереса за власнике те имовине.

- До сада су ми на поменута писма одговорили само из Канцеларије Еу и ОЕБСА, али се надам да ће уследит одговори и осталих мисија и уверен сам да сви међунаорнди представници помно прате овај процес, са којим се не слажу валсници имовине и који су решени да се свим демократским средсвина одупру тој одлуци - закључује Зоран Тодић, председник општине Лепосавић у изјави за Новости.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (15)

ЉУБАВ КАО НА ФИЛМУ: Милан Бабић преминуо је у фотељи од туге за супругом Радмилом